Galatasaray Şimdi ne Yapacak? 350 Milyon Tazminat Ödeyecek

Galatasaray Şimdi ne Yapacak? 350 Milyon Tazminat Ödeyecek

Galatasaray’ın 3 milyar TL’den fazla borcu var. Kulüp Falcao’nun transferinden kısa süre sonra, Ağustos ayının başında üç bankadan oluşan konsorsiyum ile borçlarını 2 yılı anapara ödemesiz olmak üzere 5 yıl vade ile yapılandırmıştı.

Böylece Galatasaray üzerindeki borç ödeme yükü biraz hafifleyecek, bu arada Riva ve Florya’daki değerli arsalardan elde edilecek gelirlerle Galatasaray düze çıkacaktı.

Az değil, Galatasaray Emlak Konut’tan Riva arazisi için 761 milyon lira, Florya için de 238 milyon lira pay alacaktı…

Emlak Konut geçen hafta Galatasaray'ın Florya'da bulunan tesisleri üzerine yapılacak arsa karşılığı gelir paylaşımı işini tasfiye ettiğini duyurdu.

Fesih işlemi Riva’daki arazi üzerine yapılacak projeyi de kapsıyor. Feshin sebebi, Galatasaray’ın Florya arsasını teslim edememesi.

Kısacası evdeki hesap çarşıya uymadı. Dağ gibi borç olduğu yerde duruyor. Şimdi bir de Emlak Konut’a tazminat ödeme ihtimali belirdi.

(Emlak Konut, yaptığı ödemeler ve masraflar karşılığı Galatasaray'dan 350 milyon liraya tahsil edemezse, sözleşme gereği arazileri üzerine geçirebilecek.)

Bir vatandaş olarak şahsen ben iptal kararından memnunum. Riva’yı görmedim ama Florya’daki alanı biliyorum. Kentin göbeğinde, üzerine beton dökülmeyen ender alanlardan biri orası… Antrenman sahası olarak kalması hayırlı olur.

İyi de Galatasaray 3 milyar lira borcu nasıl ödeyecek? Riva ve Florya yalan olduğuna göre bankalar alacaklarını nasıl tahsil edecek?

Bu parasızlıkta Falcao'ya harcanan paraların hesabı sorulsa bari.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler