G20 ülkelerine borçları dondurma çağrısı

G20 ülkelerine borçları dondurma çağrısı

Çeşitli işveren ve işçi örgütleri pandemiden etkilenen az ve orta gelirli ülkelerin borçlarının dondurulması için G20 ülkelerine çağrıda bulunuyor.

Uluslararası Ticaret Odası G20 ülkelerinden borç servislerinin geri ödemelerini dondurmasını, kapsamını genişletmesini ve sadece düşük gelirli ülkelere değil orta gelir grubundaki ülkelere de geri ödemelerinde kolaylık sağlanmasını istedi.

UTO’nun yanında International Trade Union Confederation ve Global Citizen gibi gruplar da G20 ülkelerinin maliye bakanlarına özel kredi verenlerin katılımlarının artırılması için çağrıda bulundu.

Gruplar pazartesi günü yayınladıkları bir bildiride küresel ekonominin iyileştirilmesi için daha fazla önlemin gerektiğini belirttiler.

Küresel finans yetkilileri geçen hafta yaptıkları bir açıklamada pandemiden etkilenen ülkelere özel bir borç yeniden yapılandırmasının gerekli olabileceğini düşündüklerini söylemişlerdi.

Şu ana kadar “G20 Borç Servisleri Dondurma İnisiyatifine” borç yapılandırma servislerinden yararlanmak içi 41 ülke başvuruda bulundu. Anlaşma imzalanan 20 ülke içerisinde Fildişi Sahilleri, Etiyopya ve Pakistan da bulunuyor.

Fakat borç ödeyememe riski taşıyan birçok ülke de borç ertelemesi için gerekli koşulları yerine getirmediğinden kurtarma programına uygun görülmüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler