G-20 Sonrası Dolarda Sert Düşüş! Piyasaların Gözü Türkiye-ABD İlişkilerinde

G-20 Sonrası Dolarda Sert Düşüş! Piyasaların Gözü Türkiye-ABD İlişkilerinde

Piyasalarda Türkiye-ABD ilişkilerin yanı sıra ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşın seyrini değiştirebilecek müzakereler sebebiyle G20 zirvesi yakından izlenirken, zirvede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmesinden sonra

Dolar/TL bu sabah güne 5.74 seviyesinde başladı.

İstanbul seçiminin geride kalmasından sonra piyasaların dikkati tekrar ABD-Türkiye ilişkilerinin seyrine odaklandı. Bu bağlamda ABD’nin karşı çıktığı ve Türkiye’ye yaptırım uygulamasına yol açacak olan Rus yapımı S-400 füzelerinin teslim süreci takip ediliyor.

Dolar/TL saat 07.02 itibarıyla 5.7383/5.7416'dan işlem gördü. Dolar kurunun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

G20 zirvesi kapsamında Cumartesi günü yapılacak Erdoğan-Trump görüşmesi öncesi piyasanın gelişmeleri her iki yönde de fiyatlama ve yeni pozisyon alma isteği oldukça azalmıştı.

S-400’lerin Temmuz’da Türkiye’ye geleceğinin net bir şekilde dile getirilmesinden sonra, bankacılar Erdoğan-Trump görüşmesinden konunun nasıl çözüleceğine dair gelecek sinyallerin piyasada yönü belirleyeceğini belirtiyor.

Türkiye’nin S-400’ler nedeniyle ABD’de oluşan kaygıları giderecek bir adım atması veya olası yaptırımların hafif veya gecikmeli uygulanmasının piyasaya olumlu yansıyacağı belirtiliyor.

Trump’ın Temmuz ayında Türkiye’yi ziyaret etme ihtimali bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler