Futbolda "Mavi kart" dönemi başlıyor

Futbolda "Mavi kart" dönemi başlıyor

Futbolcuların hakemi aldatma ve şiddetli itirazlar konusundaki sorunlara çözüm arayışları devam ederken, ilginç bir öneri ortaya atıldı. Futbolda 'mavi kart' dönemi başlıyor.

İngiliz Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, cuma günü yapılacak duyuru ile futbolda "Mavi kart" uygulaması tanıtılacak. Haberde ayrıca yeni duyurulacak olan mavi kartın, hakemi aldatmaya yönelik hareket yapan ve hakeme yoğun itirazda bulunan oyuncular için kullanılacağı bildirildi.
Buna göre hakemi aldatmaya yönelik hareket yapan oyunculara ve hakeme şiddetli itirazda bulunarak mavi kart gören oyuncular, 10 dakika boyunca saha kenarına alınarak bekleyecek.

10 dakika cezası daha önce de gündeme gelmiş ve o dönemde konuyla ilgili açıklama yapan Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) CEO'su Lukas Brud, şu ifadeleri kullanmıştı:
"Oyuncular hakeme itiraz ettiklerinde veya uygunsuz sözler söylediklerinde sarı kart görmekten korkmuyorlar. Ancak maçın 10 dakikasında kenara gelmek gibi bir ceza alırlarsa bunu ciddiye alırlar. Basketbolda ve ragbide olduğu gibi futbolda da sadece takım kaptanları hakem ile iletişim kurabilmeli. Bu yolun işe yaradığı çok açık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler