FRANSIZ ASKERİ UZMAN ROLAND LOMBARDİ, RUSYA'NIN SURİYE'DEKİ BAŞARISININ SIRRINI AÇIKLADI

FRANSIZ ASKERİ UZMAN ROLAND LOMBARDİ, RUSYA'NIN SURİYE'DEKİ BAŞARISININ SIRRINI AÇIKLADI

Fransız askeri uzman Roland Lombardi, Rusya'nın Suriye'de iyi hazırlanmış strateji sayesinde başarılı olduğunu belirtti.

Rusya'nın Suriye'deki çalışmaları hakkında bir makale yazan Lombardi, "Rusya'nın Afganistan'daki harekâtın kaderini Suriye'de yeniden yaşayabileceğine dair kuşkular vardı ancak modern teknik araçların ve silahların devreye girmesiyle tüm şüpheler çok hızlı bir şekilde giderildi" ifadelerini kullandı.

'GEÇMİŞTEKİ HATALARI DİKKATE ALDI'

Moskova'nın savaşları çok akıllıca yürüttüğüne, bunların sonucunda zaferler elde ettiğine ve nüfuz alanını ciddi şekilde genişlettiğine dikkat çeken Lombardi, Rusya'nın stratejilerini hazırlarken geçmişteki hatalarını dikkate aldığının altını çizdi.

Rusya'nın Suriye'ye net bir stratejiyle geldiğini anımsatan Lombardi, karada yaşanan çatışmalarda sürpriz güçlerin harekete geçirildiğini ve bu güçlere Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri tarafından destek verildiğini ifade etti.

'ASKERİ TAKTİĞİ DİPLOMASİYLE HARMANLADI'

Lombardi, Rusya'nın Suriye'deki başarısının 'askeri taktiği ve modern askeri araçları uluslararası, bölgesel ve yerel düzeyde etkili diplomasiyle harmanlayan çok kapsamlı stratejiye' dayandığını vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler