FRANSA'NIN BAŞKENTİ PARİS'TE BULUNAN NOTRE DAME KATEDRALİ'NDE YANGIN ÇIKTI

FRANSA'NIN BAŞKENTİ PARİS'TE BULUNAN NOTRE DAME KATEDRALİ'NDE YANGIN ÇIKTI

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Notre Dame Katedrali'nde yangın çıktı. Kilisenin çatısında çıktığı belirtilen yangının hızla bütün yapıyı sarması sonucu Notre Dame’ın ünlü çan kulesi yıkıldı ve hemen ardından da çatının çöktüğü belirtildi.

Fransa saati ile 18:30 sularında başlayan yangına katedralde yapılan bakım ve onarım çalışmalarının sebep olduğu belirtiliyor.

Katedralde geçen yıl tadilat çalışmaları başlamış ve yapının etrafı tahta inşaat iskeleleriyle çevrilmişti. 

Tarihi katedralin çatı katında çıktığı belirtilen yangın sırasında katedralin kulesi çöktü. Katedral çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis katedralin olduğu bölgeye giden bütün yolları trafiğe kapadı.

Yangından etkilenenlerin olup olmadığına dair ise henüz bir açıklama yapılmadı.

KATEDRALİN KULESİ ÇÖKTÜ

Yangın nedeniyle kadetralin kulesinin yıkıldığı ve çatısının çöktüğü belirtildi. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 19 Kasım’da ekonomik gerekçeler ile başlayan ve bu hafta sonu 22’ncisi düzenlenen Sarı Yelekler eylemlerinde, protestocuların beklentilerine yönelik ‘ilk somut önlemleri’ yapacağı basın toplantısını yangın nedeniyle erteledi.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Paris Notre Dame Katedrali'nde korkunç bir yangın söz konusu. Paris itfaiyesi halen yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor. Paris Piskoposluğu ile iletişim halindeyiz. Herkesi güvenlik mesafesini korumaya davet ediyorum" dedi.

'GERİYE BİR ŞEY KALMAYACAK'

Notre Dame Katedrali'nin bir sözcüsü, tarihi yapının tamamının 'yanıyor' olduğunu söyledi. Sözcü, "Geriye hiçbir şey kalmayacak" dedi.

TRUMP: HEMEN HAREKETE GEÇİLMELİ

ABD Başkanı Donald Trump, yangına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Notre Dame Katedrali'ndeki yangını izlemek çok korkutucu. Uçan su tankerleri kullanılabilir. Hemen harekete geçilmeli" ifadelerini kullandı.

ÇEVRE BİNALAR TAHLİYE EDİLİYOR

Çıkan yangının söndürülememesi nedeniyle çevre binaların tahliye edilmesine karar verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler