Fransa, İngiltere Şimdi de Almanya: Eylemciler Başbakanlık Yanında Çadır Kurdu

Fransa, İngiltere Şimdi de Almanya: Eylemciler Başbakanlık Yanında Çadır Kurdu

Almanya'da “We4future” organizasyonu kapsamında çevreciler, Federal Meclis (Bundestag) karşısında ve Başbakanlığın yanında bulunan yere 20’den çok çadır kuruldu.

Pazartesi gününe kadar devam edecek kamp ile hem iklim değişikliğine dikkat çekiliyor hem de Alman hükümetinin iklim politikası protesto ediliyor.

Kurulan 5 büyük çadırlarda iklim değişikliği ve doğanın korunmasına dair çalışmalar yapılıyor.

GEZEGEN ACİL DURUMDA

Kampın sözcülerinden Florain Betz, yapmış olduğu açıklamada, iklim değişikliğine karşı sadece siyasetin değil herkesin bir şeyler yapabileceğini belirterek, Toplumun ve gezegenin acil durumda olduğu ve ivedilikle harekete geçmemiz gerektiği için buradayız.

Bir taraftan meclis, diğer tarafta başbakanlığın bulunduğu yerde kamp yaptılarını gösteren Betz, bu bölgenin Almanya’nın güç merkezi olduğunu dile getirerek, Tüm insanları ve kurumları bizim gibi davranmaları çağrısında bulunuyoruz.

Betz, kampta iklim değişikliğine karşı “Kişisel katkımız ne olabilir, tutumumuzu nasıl gösterebiliriz ve en verimli şekilde nasıl harekete geçebiliriz” sorulara cevap arandığını söyledi.

MAHKEME İZİN VERDİ

Alman polisi Başbakanlığın yanındaki alanda sadece 5 büyük çadırın kurulmasına izin vermişti. Eylemciler buna karşı mahkemeye başvuruda bulundu.

Berlin Yüksek Eyalet Mahkemesi dün şikayeti haklı bularak çevrecilerin geceyi geçirebilecekleri çadırların da kurulmasına izin verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler