Ford Otosan’ın Sır Gibi Saklanan Yeni Yatırımı

Ford Otosan’ın Sır Gibi Saklanan Yeni Yatırımı

Ford Otosan, Türk otomotiv sektörünün en önemli şirketlerinden biri. Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.), Ford Motor Company ve Koç Holding’in eşit oranda hisse sahibi oldukları halka açık bir şirket.

2004’ten bu yana en fazla ihracat yapan ilk üç şirket içinde yer alan firma, son sekiz yıldır otomotiv sektörü ihracat şampiyonu ve son dört yıldır da Türkiye ihracat şampiyonu.

2018’de de beş kıtada 94 ülkeye yaptığı 5.7 milyar dolarlık araç ve parça ihracatı ile yine şampiyon oldu.

Kocaeli’ndeki Gölcük ve Yeniköy Fabrikaları, Eskişehir’deki İnönü Fabrikası, İstanbul’daki Sancaktepe Ar-Ge Merkezi ve Yedek Parça Deposu ile üç ana merkezde faaliyet gösteren firma, 11 bine yakın kişiye istihdam sağlıyor.

1959’da kurulan firma, 2018 sonu itibariyle 455 bin ticari araç, 75 bin motor ve 140 bin aktarma organı üretim kapasitesi sayesinde Ford Avrupa’nın en büyük ticari araç üretim merkezi konumunda. Fabrikaları, Ford tesisleri arasında ‘En İyi Araç Üretim Merkezleri’nden biri olarak gösteriliyor.

Gelelim kulis haberimize… Bu önemli şirketten çok özel bilgiler geldi. Ford Otosan büyük bir yatırım hazırlığı içindeymiş.

Yatırım İzmit Gölcük’teki mevcut fabrika alanında olacakmış. İnşaat teklifleri alınmaya başlanmış.

Yeni bir model mi yoksa kapasite artırımı yatırımı mı olacak, bu bilgiler şu anda sır gibi saklanıyor. Ancak yatırımın Gölcük’te yeni bir fabrika büyüklüğünde olacağı konuşuluyor...

KAYNAK: Para Dergisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler