FOÇA AÇIKCEZA EVİNDE HÜKÜMLÜLER  BIZ BIZE YETERIZ KAMPANYASINA BİRER MAAŞLARINI BAĞIŞLADI

FOÇA AÇIKCEZA EVİNDE HÜKÜMLÜLER BIZ BIZE YETERIZ KAMPANYASINA BİRER MAAŞLARINI BAĞIŞLADI

Izmir’in Foça İlçesi’nde bulunan Foça Açık Ceza ve İnfaz Kurumu’nda aralarında Brezilya, Sudan ve Suriye asıllılarında bulunduğu 23 hükümlü işyurtlarında çalışmalarından hakettikleri Nisan Ay’ı maaşlarını 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' sloganıyla devam eden

Hükümlüler dilekçeyle Cezaevi Müdürlüğü’ne muracaat ederek  bağışlarının ilgililere ulaştırılmasını istediler.

Foça Açık Ceza ve İnfaz Kurumu İş Yurdu Atölyelerinde çalışarak cezalarını tamamlamaya çalışan hükümlüler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' sloganıyla başlattığı 'Milli Dayanışma Kampanyası”'na katkı vermek için cezaevi müdürlüğüne başvurdular. Aralarında Brezilya, Sudan ve Suriye asıllı hükümlülerin de bulunduğu 23 kişi Nisan 2020 Ay’ına ait maaşlarını bağışlayarak kampanyaya destek olmak istediler.

Televizyonlarda Haber programlarında, emekli ve yaşlıların dahi kampanya için çeşitli şekillerde destek verdiklerini gördüklerini ve bu durumdan çok etkilendiklerini belirten hükümlüler Ozan Zengin ve Haydar Sudan konuyu “Bizlerin de yapacağı bir şeyler olmalı” diyerek arkadaşlarına açtılar. Kendilerine katılan diğer 21 kişiyle birlikte  dilekçelerini kurum müdürlüğüne sundular.

Hükümlü  Ozan Zengin “Mahkumlar da bu ülkenin evlatları. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Başka Türkiye yok. Bizler kader planında cezaevine girmiş insanlarız. Hatamızı farkettik, pişman olduk. Kurumda kaldığımız sürece atölyemizde azimle çalışıp üretime katkı sağladık. Devletimizin bizlere kol kanat germesini burada da hissettik. Gönlümden gelerek maaşımı bağışlıyorum” dedi.

Hükümlü Haydar Sudan ise “Bizler Çanakkale neslinin torunlarıyız. Haberlerde 7’den 70’ e herkesin kenetlenmesinden etkilenerek bu kampanyayı başlattık. Devletimize milletimize bizim de katkımız olsun istedik. Koronavirüs salgını kapsamında tüm cezaevi personeli de bizim sağlığımız için evlerinden, çocuklarından ayrıldı. Gördük ki biz bir aileyiz, o zaman elimizden geleni yapacağız. Allah bizlerin, tüm cezaevi çalışanlarının yardımcısı olsun. İnşallah tez vakitte atlatacağız bu kötü günleri. Keşke elimizden daha fazlası gelse daha fazlasını feda etsek” dedi.

Foça Açık Ceza İnfaz Kurum Müdürü Murat Yilmaz, aralarında farklı milletlerden kişilerin bulunduğu 23 hükümlünün çağdaş infaz anlayışıyla topluma kazandırılmasının somut örneklerinden olduğunu ve bu tablonun tüm camiaya gurur duygusu yaşattığını söylerek hükümlülere örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler