Ferit Şahenk, Çiftçiler ve Türkerler davalık olmuşlar

Ferit Şahenk, Çiftçiler ve Türkerler davalık olmuşlar

Ferit Şahenk, hem Çiftçiler Holding hem de Türkerler İnşaat’a proje zamanında teslim edilmediği için dava açmış

Eskiler hatırlar. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü 1974 yılında açıldı. Köprü açılmadan önce bugün Zorlu Center’ın bulunduğu Karayolları arazisi o dönem Çiftçiler Holding’e aitti. Köprü için arazinin 90 dönümü kamulaştırıldı ama bir kısmı da firmada kaldı. Çiftçiler, 1964’te Türkiye’de ilk kez kamyonet montaj faaliyetlerine başlamış bir kuruluş. Uzun yıllar Volkswagen kamyonet ve minibüslerinin montajını bu arazi üzerindeki tesislerinde yaptı.

İşte, bu arazi üzerinde önce Zorlu Center yükseldi. Sonrasında aile Zorlu’ya komşu araziye Çiftçi Towers adıyla proje yaptı. Müteahhitliğini de Türkerler İnşaat’a verdi. Geçen yıl Türkerler ile Çiftçiler Holding yollarını ayırdı. 

İnşaat içini holding kendisi üstlendi. Bu bilgileri geçen yıl kulis sayfamızda yazmıştık. Ancak yeni bilgiler gelmeye başladı.

Ayrılık sonrasında da inşaat istenildiği hızla gitmiyor. Birçok gayrimenkul yatırımcısı özel konumdaki bu projeden daha inşaat aşamasında yer satın aldı. Bu isimlerden biri de Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk.

Öğrendiğimize göre, Şahenk bu projeden iki kat satın almış. Teslim edilmediği için Şahenk’e dava hakkı doğmuş.

Öğrendiğimize göre, son zamanlarda hem yurtiçinde hem de yurtdışında bazı gayrimenkullerini satan Şahenk, hem Çiftçiler Holding hem de Türkerler İnşaat’a proje zamanında teslim edilmediği için dava açmış. Diğer bazı yatırımcılar da dava açmış...

Kaynak: Para Dergisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler