Fenerbahçe'den gitti, takımını Avrupa'ya taşıdı!

Fenerbahçe'den gitti, takımını Avrupa'ya taşıdı!

Süper Lig'de yaptığı transferlerle dikkat çeken Fenerbahçe sezonu 3. olarak tamamladı. Yeni sezon transfer çalışmalarına hız veren sarı-lacivertli takımda hücum hattı eleştirilerin odağı oldu.

Süper Lig'de 2020-2021 sezonunu 3. olarak tamamlayan Fenerbahçe'de hasret 7 yıla çıkarken, Ali Koç yönetimi gelecek senenin planlarına şimdiden başladı. Sarı-lacivertli takımda hücum hattı istenen patlamayı yapamazken takımdan ayrılan yıldız ismin performansı dikkat çekti.

HÜCUM HATTI SİL BAŞTAN 

Süper Lig'de geride kalan sezonda forvet oyuncularından istediği verimi alamayan Fenerbahçe, hucüm hattı eleştirlerin odağı haline geldi. Sezon başında hücum hattını sil baştan oluşturan Fenerbahçe, Samatta ve Ademi transferlerinin yanında geçtiğimiz sezonun en golcü oyuncularından biri olan Papiss Cisse’yi takımına katmıştı.

HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI 

Alanyaspor’da önemli işler yapmış olan Cisse, Fenerbahçe’de ise hayal kırıklığı yarattı. Süper Lig’de geçtiğimiz sezon 22, bir önceki sezonda ise 16 gol atan Senegalli oyuncu, sarı lacivertlilerde 23 maça çıkarken yalnızca 4 gol atarak beklentilerin oldukça uzağında kaldı. Fenerbahçe’nin sezon başında 6 milyon euroluk zorunlu satın alma opsiyonu ile Aston Villa’dan kiraladığı Mbwana Samatta, 21 Süper Lig maçında yalnızca 4 gol atabildi. Ademi ise Karagümrük'e devre arasında kiralanmıştı.

KRUSE ALMANYA'YI SALLADI 

Fenerbahçe’den sezon başında Belçika Jupiler Ligi ekibi Waasland-Beveren’e kiralanan Michael Frey 32 maçta 17 gol 4 asist yapmasına rağmen takımının küme düşmesine engel olamadı. Takımdan ayrılan bir diğer isim Max Kruse ise Almanya'yı adeta salladı.

ŞOV YAPTI 

Fenerbahçe ile sözleşmesini tek taraflı feshettikten sonra Union Berlin'e giden ve sarı-lacivertlilerden 3 milyon 750 bin euro tazminat alan Max Kruse Almanya'da şov yaptı.

AVRUPA KUPALARINA TAŞIDI 

Union Berlin, 2020-21 sezonu Bundesliga'nın son hafta maçında evinde Leipzig'i son anlarda Max Kruse'nin attığı golle 2-1 yendi ve Avrupa Kupalarına katılma fırsatı yakaladı.

FIRSATI DEĞERLENDİRDİ 

Almanya Kupası'nı ilk 4 içinde yer alan B. Dortmund'un alması ile sezonu 7.sırada bitiren takım UEFA Konferans Ligi'ne gitmeye hak kazanacaktı. Son maçta puanını 50 yapan Union Berlin bu bileti alan takım oldu

DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLDU 

Bundesliga’da sezona hızlı bir giriş yapan ancak sonrasında ciddi bir sakatlık geçiren Alman futbolcunun hızını sakatlık da kesemedi. Sakatlık dönüşü kaldığı yerden devam eden Kruse, golleri ve asistleriyle başkent ekibine hayat vermeyi sürdürdü.

12 MAÇ OYNAMADI 

Sezonun ilk 10 maçındaki karnesi 6 gol-5 asist olan oyuncu, sonrasında sakatlık yüzünden 12 maçta futboldan uzak kaldı.

SAKATLIK SONRASI 5 GOL DAHA 

Hoffenheim karşılaşmasıyla formasına kavuşan Kruse adeta vites artırdı. Kruse toplamda gol sayısını 11'e yüksetti ve sezonu 5 asistle tamamladı.​​​​​​​

EN SİLİK PERFORMANSI FENERBAHÇE'DE 

Kruse’nin bu sezon ligdeki oynadığı 22 maçtaki bilançosu 11 gol-5 asist oldu ve maç başına ortalama direkt skor katkısında önemli bir başarı elde etti. Fenerbahçe’ye transfer olmadan önceki sezonunda Werder Bremen’de de fırtına gibi esen yıldız futbolcu son dönemde en silik performansını sarı-lacivertli forma ile sergiledi.

BREMEN'DE COŞMUŞTU 

2018-19 sezonunda Werder Bremen’de 36 maçta 12 gol-14 asiste ulaşan Max Kruse, sonraki 2019-10 sezonunda ise Fenerbahçe’de ise 23 maçta oynadı, 7 gol-8 asistte kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler