Fenerbahçe Tarihi Tersten Yazdı!

Fenerbahçe Tarihi Tersten Yazdı!

Süper Lig 30. hafta maçında son sıradaki Gençlerbirliği'ni konuk eden Fenerbahçe, 2-1'lik mağlubiyetle şampiyonluk yolunda telafisi zor bir puan kaybı yaşadı.

Kulüp tarihinde en çok (6) iç saha mağlubiyeti yaşadığı sezonu geçiren Fenerbahçe, 21 yıl sonra Gençlerbirliği'ne mağlup oldu ve Beşiktaş derbisi öncesi büyük bir şok yaşadı.

DEVRE ARASI45'

Maça dengeli başlayan sarı lacivertliler, ilk dakikalarda iki net fırsattan eli boş döndü. Dakikalar 9’u gösterirken sağ kanattan ceza sahası içine giren Osayi Samuel, penaltı noktası üzerindeki Luiz Gustavo’ya pasını verdi. Brezilyalı yıldızın şutu ağlarla buluştu, ancak kaleye doğru giden top ofsayt pozisyonundaki Mame Thiam’a çarptığı için hakem golü iptal etti.

Bu pozisyondan kısa süre sonra, üst üste yapılan iyi paslaşmalar sonucunda Osayi Samuel sağ kanattan savunma arkasına çok iyi sarktı. Dakika 11’i gösterirken çaprazdan ceza sahası içine giren Nijeryalı futbolcunun şutunu kaleci Nordfeldt kornere çelerek net bir gol fırsatına geçit vermedi.


Geçen sezon Trabzonspor’da görmeye alışık olunan Sosa-Novak ikilisinin işbirliği, Gençlerbirliği karşısında Fenerbahçe için kilidi açan faktör oldu. Arjantinli futbolcunun kullandığı serbest vuruşta arka direkte boş kalan Filip Novak, kafa golüyle skoru 1-0’a getirdi ve 35. dakikada takımını öne geçiren isim oldu.


Serdar Aziz kendi kalesine…
Fenerbahçe karşısında ilk yarıyı şut çekemeden tamamlayan Gençlerbirliği, buna rağmen soyunma odasına 1-1’lik beraberlikle girdi. Gökhan Gönül’ün müdahale edemediği top sonrasında sol kanattan ceza sahası hareketlenen Gençlerbirliği oynucusu Halil İbrahim, ceza sahası içine ortasını yaptı. Ön direkte topu karşılamak isteyen Serdar Aziz yaptığı ters vuruşla topu kendi ağlarına yolladı ve dakika 40’ta skor 1-1’e geldi. Ayrıca pozisyon sırasında topu kayarak almaya çalışan Fenerbahçe kaptanı Gökhan Gönül sakatlık yaşadığı için oyundan alındı ve yerini Nazım Sangare’ye bıraktı.

Erol Bulut forveti, Gençlerbirliği skoru ikiledi!
İkinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başlayan Fenerbahçe’de, Mbwana Samatta, İrfan Can Kahveci ve Papiss Cisse oyuna dahil oldu. Üstünlük golünü bulmak için yüklenen Fenerbahçe, Gençlerbirliği’nin bulduğu golle neye uğradığı şaşırdı. Tüm hatlarıyla hücumda olan ve savunmada açıklar veren Fenerbahçe, Gençlerbirliği kontratağında Floyd Ayite’ye engel olamayınca 63. dakikada 2-1 geriye düştü. Daniel Candeias’ın sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortaya Nazım Sangare dokunamayınca, Ayite kafayla topu ağlara gönderdi.


Gençlerbirliği’nin bulduğu ikinci gol sonrası sevinci

İrfan Can 90+2’de direğe takıldı
Kalan dakikalarda Fenerbahçe oyunun hakimi olsa da, iyi kapanan Gençlerbirliği karşısında net bir fırsat yakalayamayadı. Dakikalar 90+2’yi gösterdiğinde İrfan Can Kahveci’nin şutu direkte patladı. Başkent ekibi ise, zaman zaman kontrataklarla sarı lacivertli kalede farkı artırma fırsatlarını buldu, ancak değerlendiremeyince mücadele 2-1 Gençlerbirliği üstünlüğü ile sona erdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler