Felaketzede Akşener'e Dert Yandı: Evimize Ekmek Götüremiyoruz

Felaketzede Akşener'e Dert Yandı: Evimize Ekmek Götüremiyoruz

İYİ Parti lideri Akşener, 11 kişinin yaşamını yitirdiği ve 4 kişinin de kaybolduğu sel felaketinden etkilenen Dereli ve Doğankent'te esnafı ziyaret etti, sorunlarını dinledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Giresun'da 22 Ağustos'ta 11 kişinin yaşamını yitirdiği ve 4 kişinin de kaybolduğu sel felaketinden en fazla etkilenen Dereli ve Doğankent esnafını ziyaret etti ve sorunlarını dinledi.

Selde zarar gören evini yıkmak zorunda kaldığını söyleyen bir esnaf, yaşadıklarını anlatırken, “Eşimden dostumdan para alarak yaptırdım. Bugün o tahtaları sökerken ağladım. Ben bu evi yapalı 5 sene oldu. Ben buraya 5 sene önce 100 bin lira para harcarken devletin bugün bana verdiği para bunun biraz üstünde” dedi.

25 kuruş para kazanarak bu evi yaptırdığını belirten esnaf, “Neyi anlatayım ben sana daha. Benim bir oğlum var Giresun’da okuyor. Benim oğlum tıp fakültesi istediği için tekrar hazırlanıyor. Bana ‘baba beni her çağırdığında gelemem, hedeflerim var’ diyor. Bir de kızım var, Samsun’da 19 Mayıs Üniversitesi’ni bitirdi. Burada öğrenim durumu da yok. Bu kahvehaneden kurtulayım diyorum ama başka yapılacak iş yok, ne yapayım” diye konuştu.

1998 yılında elektrik santralinde çalışmak için sınava girdiğini ifade ederek, “Anavatan Partisi’nin başkanı vardı, birinci olduğum sınavda beni eledi. Güvenlik görevlisi oldum, özelleştirildi, işten atıldım. Kazanıyorsun, bir bürokrata selam verdi mi gitti” diyerek sitem etti.  

Bir kahvehane esnafı da, Akşener'e dert yanarken 200 gündür kapalı olduklarını, vergilerini, kiralarını ödeyemediklerini belirterek, "Evimize ekmek götüremiyoruz" dedi.

Bir kırtasiyeci de, "İşler nasıl" diye soran Akşener'e, "Nasıl olsun, Türkiye'nin işleri gibi. İnşallah düzelir diye dua ediyoruz" karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler