Fazıl Say'dan Kaz Dağları'nda Konser: Ekosistem Katlediliyor

Fazıl Say'dan Kaz Dağları'nda Konser: Ekosistem Katlediliyor

Kaz Dağları'nda devam eden madencilik faaliyetlerine karşı başlatılan çevre mücadelesi sürüyor. Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, çevre katliamına dikkat çekmek amacıyla bugün Kaz Dağları’nda konser verdi.

Konser öncesinde Çanakkale Belediyesi’nin çevrecileri alana ulaştırdığı otobüsler ise birden fazla polis kontrol noktasından geçirildi.

Konser öncesi binlerce kişi, Atikhisar Barajı su toplama havzasında süren ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ alanında toplandı. Fazıl Say, konser sonrası yaptığı konuşmada "Bugün Türk halkıyla onur duydum.

Say, "Bu gezegende insanlar olarak gelecek için bir şeyler bırakmak istiyorsak korumak zorundayız. Yaşatmaktan, yaşamaktan yana olmalıyız. Müzik de zaten bunu anlatıyor diye düşünüyorum.

EKOSİSTEM KATLEDİLİYOR

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Homeros İlyada’da tanrıların savaşı Kaz Dağları’ndan izlediğini yazar. Dünyanın en önemli efsanelerine ev sahipliği yapmış bir alandasınız.

Burada kurdu kuşu, sincabı, ağacıyla bir ekosistem katlediliyor. Ne için, bir avuç altın için… Altımıza dinamit yerleştiriliyor, bir neslin, birkaç neslin geleceği karartılıyor.

Bugün şehrimize ‘Kaz Dağları’ hepimizin diyerek gelen hepiniz hoşgeldiniz" diyerek eylemcileri selamladı.

Alamos Gold firmasının maden faaliyetleri sonrası bölgeye verdiği zarara tepki olarak Kaz Dağları’nda başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti, 26 Temmuz’dan bu yana devam ediyor. Eylemciler, bölgedeki maden faaliyetlerinin durması talebiyle Kirazlı’da günlerdir nöbet tutuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler