Fazıl Say'dan İmamoğlu'na destek

Fazıl Say'dan İmamoğlu'na destek

Piyanist Fazıl Say, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek verdi. Say, "İstanbul’u kazanmıştır, Türkiye’yi de kazanacaktır. Arkasındayız. Yanındayız" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ‘bazı çalışanların terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğuna yönelik iddialar’ gerekçesiyle başlatılan ve kamuoyunca 'siyasi sebeplere' dayandırılan teftişe bir tepki de piyanist Fazıl Say'dan geldi.

Kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanında olduğunu belirten Say, şunları söyledi:

"Ekrem İmamoğlu’nu destekliyoruz. Halkın çocuğudur… Çok zor şartlarda alnının akıyla İstanbul’u kazanmıştır. Yine zor şartlar olsa da; Türkiye’yi de kazanacaktır. Arkasındayız. Yanındayız. Güneşli günler göreceğiz."

NE OLMUŞTU?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde aralarında terör örgütleriyle iltisaklı kişilerin de bulunduğu 45 bin kişinin işe alındığı' iddiasını geçtiğimiz pazar günü yinelemişti.

Bu sözlerin ardından harekete geçen İçişleri, büyükşehir belediyesinde işbaşı yaptırılan bazı çalışanların, terör örgütleriyle iltisaklı olduğu iddiasıyla özel teftiş başlatıldığını duyurmuştu.



İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise konuya ilişkin açıklamasında işe alımlarda İçişleri ve Adalet bakanlıklarının adli sicil kaydını göz önünde bulundurduklarını belirtmiş, Bakan Süleyman Soylu'ya soruşturma açılması gerektiğini vurgulamıştı:

"Terörist var’ deyip tutuklamıyorsa yapılacak şey işlem başlatmaktır. Ben bir vatandaş olarak sayın Cumhurbaşkanı’nı göreve davet ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler