FACEBOOK'UN KURUCULARINDAN CHRIS HUGHES, YAKIN ZAMANDA TANITILAN KRİPTO PARA LİBRA'YI ELEŞTİRDİ

FACEBOOK'UN KURUCULARINDAN CHRIS HUGHES, YAKIN ZAMANDA TANITILAN KRİPTO PARA LİBRA'YI ELEŞTİRDİ

Facebook'un kurucularından Chris Hughes, yakın zamanda tanıtılan kripto para Libra'yı eleştirdi. Hughes, Libra'nın kontrolü merkez bankalarından özel şirketlere devredebileceğini söyledi.

Facebook'un kurucularından Chris Hughes, Financial Times'daki köşe yazısında sosyal medya devi tarafından bu hafta tanıtılan kripto para Libra'yı eleştirdi.

Hughes, büyük şirketler yeni kripto para idaresine başladığında merkez bankaları ile tüketiciler arasında oluşabilecek 'yeni bir parasal otorite' uyarısında bulundu.

Facebook kurucu ortağı, Libra'nın diğer kripto paralardan farklı olduğunu, çünkü diğer para birimlerine çıpalı bir 'stablecoin' olduğunu ifade etti.

'YIKICI GÜCÜNÜ HAFİFE ALMAYIN'

Libra'nın kontrolü merkez bankalarından Visa, Uber ve Vodafone gibi özel şirketlere devredebileceğini ifade eden Hughes, dolar ve euroya dayalı yeni kripto paranın istikrarsız yerel paraları zayıflatabileceğinin altını çizdi.

Hughes, düzenleyici kurumlara hızlı bir şekilde harekete geçmeleri ve Libra'nın yıkıcı gücünü hafife almamaları çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler