Evde bakılması zararlı olabilecek 7 bitki

Evde bakılması zararlı olabilecek 7 bitki

Son dönemde özellikle sosyal medyada da sık sık rastladığımız bitkilerinin çeşitli türleri bulunuyor. Hangi tür ağacı tercih ettiğiniz ise son derece önemli. Bazı bitkiler sağlınızı etkileyebilir. İşte dikkat edilmesi gereken 7 bitki

(Pembenar)
SUKULENT

Bu bitkiler son zamanlarda giderek daha popüler hale geldi ve bunun birkaç nedeni var: Küçük, ucuz ve bakımı kolay.

evde-bakilmasi-zararli-olabilecek-7-bitki1.jpg
Ancak dikkat: ‘Unlu bit’ ya da ‘kabuklu bit’ olarak adlandırılan küçük böcekler ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz!


Bu böcekler diğer bitkilere de kolayca yayıldıkları ve kurtulmak inanılmaz derecede zor olduğu için büyük bir sorun haline gelebilir.

evde-bakilmasi-zararli-olabilecek-7-bitki3.jpg

ARDIÇ BONSAİ AĞACI

Ağaç gövdeli bitkileri seviyorsanız bonsai almak isteyebilirsiniz. Ancak bunu yapmadan önce ne tür bir bonsai aldığınıza dikkat edin.

evde-bakilmasi-zararli-olabilecek-7-bitki2.jpg
Ardıç bonsai ağaçları, tür olarak dağ ardıcı ile aynıdır ve onlar gibi alerji belirtilerine neden olabilir. Yani burun tıkanıklığı ve göz sulanması yaşamanız çok muhtemel!

evde-bakilmasi-zararli-olabilecek-7-bitki4.jpg

ZAKKUM (NERİUM OLEANDER)

Güzel çiçekli ve masum görünüşlü zakkum bitkisi aslında, son derece olduğu zehirlidir. Evinizin içinde bulundurmanız kesinlikle tavsiye edilmez. Zakkum bitkisinin yanından geçerken bir adım mesafe bırakmak en iyisidir.

zakkum.jpg

DİFENBAHYA(DİEFFENBACHİA)

Bu bitkilerin yetiştirilmesi ve bakımı kolaydır, bu da onları bitki bakmaya yeni başlayanlar için oldukça tercih edilir kılıyor.

difenbahya.jpg
Ancak evcil hayvanınız varsa bu bitki maalesef size göre değil! Çünkü bu bitki, kedi ve köpekler için zehirleyiciliği yüksek olan kalsiyum oksalat içeriyor.

difenbahya1.jpg

KALADYUM (CALADİUM)

En çok ‘melek kanadı’ veya ‘fil kulağı’ olarak adıyla bilinen bu bitkiler, evde bakılması için uygun değildir. Tıpkı difenbahya gibi evcil hayvanlar ve insanlar için zehirli kabul edilirler.

kaladyum.jpg

AĞLAYAN İNCİR

Ficus ağacı olarak da bilinen Ficus Benjamina, özellikle astımınız veya latekse alerjiniz varsa soruna neden olabilecek başka bir yaygın ev bitkisidir.

aglayan-incir.jpg
Mumsu yaprakları çok fazla toz toplayabilir ve yapısında yüksek konsantrasyonlarda lateks bulunduğundan lateks alerjisini tetikleyebilir.

areca-palmiyesi.jpg

ARECA PALMİYESİ
'Altın kamışı', 'sarı palmiye' veya 'kelebek palmiye' olarak da anılır ve iç mekanlara biraz tropikal bir hava vermesiyle bilinir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler