Ethem Sancak BMC’den ayrılıyor.

Ethem Sancak BMC’den ayrılıyor.

Tosyalı Holding'in kamyon ve zırhlı araç üreticisi BMC'nin yüzde hissesini satın almak için Ethem Sancak ile görüştüğünü ileri sürüldü. BMC'yi kontrol eden özel amaçlı araç Es Mali Yatırım'ın yüzde 49.9'u Katar Silahlı Kuvvetler Sanayi Komitesi’ne ait.

Habertürk’ün Bloomberg Haber Ajansı’na dayandırdığı haberine göre, çelik üreticisi Tosyalı Holding'in, BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 25'ini kontrol eden işadamı Ethem Sancak ile hisseleri satın almak için masaya oturduğunu yazdı. Kamyon ve zırhlı araç üreticisi BMC'nin hisselerinin yarısı Katar'a ait.

1-317.jpg

1964 YILINDA KURULDU

Açılımı “British Motor Company” BMC, 1964 yılında kuruldu. Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden biri olan BMC, Çukurova Holding ’in Interbank’tan kaynaklanan borçları nedeniyle Mayıs 2013’te Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) geçti. 30 Nisan 2014'te Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılan ihalede Ethem Sancak'a ait olan "Es Mali Yatırım" tarafından 751 milyon TL ye satın alınmıştı. Katar Silahlı Kuvvetler Sanayi Komitesi, BMC'yi kontrol eden özel amaçlı araç Es Mali Yatırım'ın yüzde 49.9'una sahip. Öztürk ailesi de kalan yüzde 25.1 hisseyi elinde bulunduruyor.

SANCAK TOGG'DAN İSTİFA ETMİŞTİ

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, 2017'de başlayan Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu'na yüzde 19 payla ortaktı. Sancak, 29 Aralık 2020'de Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (TOGG) Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler