Eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank'a atanması dünya medyasında

Eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank'a atanması dünya medyasında

Dünyaca ünlü haber ajansı Bloomberg, Vakıfbank yönetim kuruluna atanan Hamza Yerlikaya'ya ilişkin bir haber servis etti.

Haberde atamanın Türkiye'de gündem olduğu belirtilirken telefonla ulaşılan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yerlikaya sorulara yanıt vermeyi reddetti.

Uluslararası haber ajansı Bloomberg, Vakıfbank yönetim kuruluna atanan eski milli güreşçi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın atanma sürecini dünyaya duyurdu. 

“Türk bankası eski güreşçinin yönetim kuruluna atanmasıyla internette gündem oldu” başlığı ile Bloomberg haberi okurlarına duyurdu.

Telefonla ulaşılan Hamza Yerlikaya konu hakkında yorum yapmayı reddetti. 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevinin yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı yapan Yerlikaya'nın yaklaşık 12 bin 500 TL maaşla bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak Vakıfbank'ta görev yapacak olması tepki çekti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak atama hakkında, “Bankacılık deneyimi olmayan birini yönetime atamak doğru değil” ifadesini kullandı. Öztrak iktidarı atamalarda liyakat esasına göre davranmamakla eleştirdi. 

44 yaşındaki eski milli güreşçi ilk dünya şampiyonluğunu 17 yaşında kazanmıştı. Kariyerini 7 olimpiyat madalyası ile noktalayan Yerlikaya'nın 8 Avrupa şampiyonluğu da bulunuyor. Yerlikaya 2007 yılında Meclis'e girerken 2015 yılında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak atanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler