ESKİ İSRAİL BAŞBAKANI EHUD BARAK'IN TELEFON VE BİLGİSAYARINDAKİ BİLGİLER İRAN'A SATILDI

ESKİ İSRAİL BAŞBAKANI EHUD BARAK'IN TELEFON VE BİLGİSAYARINDAKİ BİLGİLER İRAN'A SATILDI

Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak'ın cep telefonu ve bilgisayarına sızan yabancı bilgisayar korsanlarının çaldıkları bilgileri İran'a sattığı ileri sürüldü.

İsrail'deki 'Kanal 12' televizyonunun haberine göre, 'aylar önce' Barak'ın cep telefonu ve bilgisayarına sızarak bazı bilgileri çalan yabancı bilgisayar korsanları söz konusu bilgileri İran'a sattı.

Barak'ın cep telefonu ve bilgisayarına sızanların arkasında İran'ın olmadığı ancak çalınan bilgilerin Tahran'ın elinde olduğu öne sürüldü.

İsrail İç İstihbarat Servisi Şin-Bet (Şabak) Başkanı Nadav Argaman'ın geçen yıl temmuz ayında Barak'ın evine giderek eski başbakana 'cep telefonu ve bilgisayarına sızıldığı, çalınan bilgilerin de İran'ın elinde olduğu' bilgisini aktardığı ileri sürüldü.

'İRAN SALDIRI DÜZENLEMEYİ İSTEYEBİLİR'

Görüşmede, İran'ın yurt dışı seyahatlerinde eski başbakan veya bazı İsrailli üst düzey yetkililere karşı 'saldırı düzenlemeyi isteyebileceğinin' gündeme geldiği ifade edildi.

Habere kaynak gösterilen ve ismi açıklanmayan İsrailli yetkili, bilgisayarına ve cep telefonuna sızılmasında Barak'ın ihmalinin bulunmadığını dile getirdi.

İddialara ilişkin İsrail İç İstihbarat Servisi veya Barak'tan herhangi bir açıklama yapılmadı.

Eski İsrail Genelkurmay Başkanı ve 9 Nisan'da yapılacak seçimlerde Başbakan Benyamin Netanyahu'nun en yakın rakibi olarak gösterilen Benny Gantz'ın cep telefonunun hacklendiği ve olayın arkasında İran'ın olduğu haberleri geçen hafta İsrail basının gündemine oturmuştu.

Gantz'ın partisi, yine Kanal 12 televizyonunun haberiyle gündeme gelen bu konunun basına sızmasına ilişkin Başbakan Netanyahu'yu suçlamıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya