Eski DSİ Genel Müdürü’ne SPD’den Plaket

Eski DSİ Genel Müdürü’ne SPD’den Plaket

Su Politikaları Derneği’nin SU’ya DEĞER KATANLAR plaketinin  ilki  Eski DSİ Genel Müdürü Özden Bilen’e verildi.

Su Politikaları Derneğinden yapılan açıklamada bu  plaketin su kaynaklarının korunması geliştirilmesi ve yönetimi konularında yaptıkları çalışmalarla suya değer katanlara sunulduğu açıklandı.  Plaketin amacının hem bu konudaki emeğe bir saygı hem de  bu çalışmaları takdir ve teşvik etmek olduğu belirtildi.


Plaket ,pandemi koşulları nedeniyle 19 Ocak 2021 tarihinde Özden Bilen’in evinde SPD Başkanı Dursun Yıldız ve SPD Üyesi Hamza Özgüler tarafından takdim edildi. Eski DSİ Genel Müdürü İnş.Yük Müh Özden Bilen’e sunulan bu plaketinin üzerinde aşağıdaki yazı yer aldı:

Sn Özden Bilen

İnş Yük Müh

Türkiye’nin su kaynaklarının planlanması ve geliştirilmesi;  ulusal ve uluslararası ölçekte su yönetiminin anlaşılması konularında vizyoner bir anlayışla  yaptığınız çok değerli çalışmalarınızdan dolayı sizi kutluyoruz, SU’ya  DEĞER KATANLAR plaketimizin ilkini size sunuyoruz.

Sağlıklı günler diliyoruz.

Saygılarımızla,

SU POLİTİKALARI DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

Özden Bilen Kimdir


İstanbul Teknik Üniversitesinden 1963 yılında mezun olan Sayın Özden Bilen, aynı yıl Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde çalışmaya başladı. Sırasıyla Proje İnşaat, Etüt Plan Daire Başkanlığı ve Genel Müdürlük Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 8 Aralık 1993’te DSİ Genel Müdürlüğüne atanmış ve 1995 yılında kendi isteğiyle 32 yıl her kademesinde görev yaptığı kurumdan emekli olmuştur. Bu süreç içerisinde diğer hizmetleri yanında, 80-92 yılları arasında Fırat ve Dicle sularının kullanımına ilişkin olmak üzere Suriye ve Irak arasında oluşturulan ortak teknik komitede Türk Heyeti Başkanı ve Üyesi olarak uzun yıllar görev yapmıştır. Emekliliğini takiben Birleşmiş Milletler Uluslararası Gıda ve Tarım Teşkilatında Danışman olarak çalışan Özden Bilen, Malezya Hükümeti için Teknik İşbirliği Programı çerçevesinde FAO’nun Su Politikaları Danışmanı olarak su politikaları üzerine öneriler, İran Hükümeti için ise FAO Heyeti Misyon Lideri olarak teknik işbirliği programı çerçevesinde sulama alt sektörünün gözden geçirilmesi başlıklı bir rapor hazırlamıştır. Sayın Bilen, 97-98 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Stratejik Değerlendirme, Uygulama ve Araştırma Merkezinde lisansüstü hidropolitik dersi vermiştir. Ortadoğu su sorunlarının çeşitli boyutlarının değerlendirildiği TESAV Vakfı tarafından yayınlanan “Ortadoğu Su Sorunları ve Türkiye” başlıklı kitabı yurtiçi ve yurtdışında geniş ilgi görmüş, İngilizce baskı da yapmıştır. Ayrıca Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından 2003 yılında “Çevre Emperyalizmi ve Ilısu Barajı Örneği” başlıklı kitabı yayınlanmıştır. Daha sonra da Türkiye’nin Su Gündemi adlı kitabını yayınlayan Özden Bilen hayatının her döneminde  Suya Değer Katan bir kişi olarak yaşamış bir mühendis ve yönetici olmuştur.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler