Erol Mütercimler Hakkında Yeni Gelişme!

Erol Mütercimler Hakkında Yeni Gelişme!

Haliç Üniversitesi, imam hatipliler hakkındaki sözleri nedeniyle Erol Mütercimler hakkında soruşturma başlattı.

Haliç Üniversitesi, imam hatiplilere yönelik sözleri dolayısıyla akademisyen Erol Mütercimler hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, “Konu ile ilgili Yüksek Öğretim Kurumları Yönetici Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği kapsamında soruşturma başlatılmıştır” denildi.
07 Eylül 2020 tarihinde bir televizyon programına katılan Dr. Öğr. Üyesi Erol Mütercimler’ in “İmam Hatip Liseleri” ile ilgili yaptığı konuşma Üniversitemiz görüş ve fikirlerini yansıtmamaktadır.

Üniversitemiz nezdinde İmam Hatip Liseleri birçok başarılı Devlet Adamı, Siyasetçi, Din Adamı, İş İnsanı, Akademisyen ve Kamu Görevlisi yetiştirmiş güzide ve saygın bir eğitim kurumumuzdur. Konu ile ilgili Yüksek Öğretim Kurumları Yönetici Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği kapsamında soruşturma başlatılmıştır.

NE OLMUŞTU?

Akademisyen-yazar Erol Mütercimler, Haber Global'de katıldığı ve tarikatların tartışıldığı bir program sırasında, yazar Müfid Yüksel ile girdiği tartışmada, “Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız” ifadelerini kullanmıştı.
RTÜK bir açıklama yayınlayarak Erol Mütercimler'in sözleri nedeniyle inceleme başlatıldığını duyurmuş, ardından MEB de Mütercimler hakkında yasal süreç başlattıklarını açıklamıştı.

Mütercimler ise, “Yayınlanmış bölümü dinleyip kalbi kırılan, üzdüğüm tüm imam hatip lisesi mezunları ve şu andaki öğrencilerden çok özür diliyorum" demişti.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler