Erol Bulut Kasımpaşa Galibiyeti Sonrası Açıklamalar Yaptı

Erol Bulut Kasımpaşa Galibiyeti Sonrası Açıklamalar Yaptı

Fenerbahçe teknik direktörü Erol Bulut Kasımpaşa galibiyeti sonrasında açıklamalarda bulundu.

Teknik Direktör Erol Bulut, 3-0’lık Kasımpaşa galibiyetinin ardından açıklamalar yaptı.
 
Yayıncı kuruluşa ilk olarak karşılaşmayı değerlendiren Erol Bulut, “Eksiklerimiz vardı, hastalıklar vardı. İlk 11’i kurmakta biraz zorlandık pozisyonlara mevkiisel olarak baktığımızda. Ama üzerinde çalıştık. Arayı iyi değerlendirmeye çalıştık. Futbolcularımın hepsini tek tek tebrik ediyorum. Sadık sol tarafta rakibe hiç şans vermedi. Hem oyun kurmada hem defans anlamında müthiş işler yaptı; sol bek oynamadığı bir mevkii. Hafif sakatlığı olan arkadaşlarımızı da sahaya sürdük. 1-2 gün antrenmanla oynayan Luiz Gustavo ve Ozan Tufan 90 dakika sahada kaldılar ve müthiş performans gösterdiler. Sakatlıktan dönen Enner Valencia olsun, Samatta olsun iyi performans gösterdiler. İlerlemeye çalışıyoruz. Bugün iyi bir maç oldu, 3 puan aldığımız için mutluyuz. Başakşehir maçından sonra bugün 3 puan alıp üst tarafa yakın olabilmek, üst tarafı zorlamak önemliydi. Birkaç gün sonra önemli bir maçımız var. O bizim için daha da önemli olacak. Oraya da en iyi şekilde hazırlanıp 3 puanla devam etmek istiyoruz.
 
Bir sonraki maçı hiçbir zaman düşünmüyorum. Benim için önemli olan maç, önümde oynayacağım maç. Bugün Kasımpaşa maçıydı. Tercihlerimi ona yönelik yaptım. Hafif sakatlıklar vardı, yeni sakatlıktan çıkan futbolcular vardı, hastalığı geçmiş olan ve 1-2 gün antrenmanda olan ama fiziksel olarak fazla dezavantaj vermeyecek şekilde olacağını bildiğimizden dolayı takımı bu şekilde kurduk. Şimdi önemli olan Alanyaspor maçı. Ona yönelik takımımızı şekillendireceğiz. ” dedi.
 
Ligin kalan bölümüyle ilgili genel bir değerlendirme yapan Teknik Direktör Erol Bulut, “15. maç, 29 puan. Tabii daha fazla olmasını isterdik. İstenmeyen nedenlerden dolayı... Oraya fazla girmek istemiyorum. Tabii bizim kendimize de bakmamız lazım. Bugünkü maçtan önce bir istatistik söyleyeyim; kaleye atılan şutu en çok engellenen takımız. Bildiğim kadarıyla ortalama 48. Bu ne anlama geliyor? Bazen tercihlerimiz, futbolcularımızın tercihleri yanlış olabiliyor. Bunları daha iyi değerlendirmemiz lazım. Yapılacak orta, şut, pas… Bunları daha iyi kullanmamız lazım. Sadece yüzde 15’ini doğru karar verip değerlendirmiş olsaydık şu an daha farklı olabilirdi. Kolay değil. Yeni kurulan bir takım. 18 yeni transfer. Sezon başı aralıklarla gelen futbolcularımız oldu. Her zaman söylüyorum, ben bir bahane aramıyorum. Bu bir gerçek. Bunun üzerinde çalışacağız. Daha iyiye gitmemiz gerekiyor. Gidebileceğimiz kapasitemiz de var. İnşallah önümüzdeki haftalarda daha üst seviyelere geleceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

BASIN TOPLANTISI

İlk olarak karşılaşma ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör Erol Bulut, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı:

“Biz, sezon başından beri hem kenar ortalar olsun dikine paslar olsun defans arkası koşular olsun, bütün varyasyonları sürekli çalışıyoruz. Aynı şekilde duran toplar olsun ki duran toptan yeterince gol attık. Benim takımların genelde duran toptan yeterince gol atıyor zaten. BU geçen sene olsun, ondan önceki sene olsun aynı şekilde Fenerbahçe’de de devam ediyor. Biz tüm opsiyonları çalışıyoruz. Büyük takımın kapanan rakiplerine karşı ne çalışılması gerekiyorsa biz bunların hepsine çalışıyoruz, bundan herkes emin olsun. Bazı maçlarda istediğimiz olmuyor, bazı maçlarda doğru tercihleri kullandığımız zaman istediğimiz sonuç ortaya çıkıyor. Bir veri vereyim; kaleye engellenen en çok şutu olan takımlardan biriyiz. Ortalama kaleye 48 tane şut atıyoruz. Tercihlerimizi daha iyi kullanmış olsak, yapabilsek 48’in sadece %15’ini doğru kullanmış olabilsek şu an 5-6 puan daha fazlası olacaktı, daha fazla gol atmış olacaktık, daha az gol yemiş olacaktık. Ama bu futbol ve bunun üzerinde çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Evet, hatalar oluyor, herkes hata yapabilir. Biz de hata yapıyoruz, futbolcularımız da hata yapabiliyor ama hataları her zaman minimuma getirmemiz gerekiyor. Ondan sonra umuyorum ki her şey daha iyi olacak.”

“Sakatlıklar olacak. Yoğun maç programı, maçta sakatlanan arkadaşlarımız oluyor. Bazen antrenmanda gerçekleşebiliyor. Bunlar olacak, önümüzdeki haftalarda da olacak. Bunları zaten sağlık ekibimiz gidermeye çalışıyor. Biz zaten antrenmanlarımızı biraz olsun oraya yönelik yapıyoruz. Bugün de sakat sakat oynayan oyuncularımız oldu. Sadece 1-2 antrenmana çıkan arkadaşlarımız oldu ve 90 dakika maç oynadılar. Bu kolay bir iş değil. Hastalıktan sonra dönüp sadece 1-2 gün antrenmanla 90 dakika maç bugün oynandı. Hafif sakatlıkları devam eden birkaç arkadaşımız vardı, sonradan oyuna giren ve oynayan arkadaşlar çok iyi performans gösterdiler. Sadık, sol bek pozisyonunda ilk kez oynadı, müthiş oynadı. Rakip karşısında hemen hemen hiçbir hata yapmadı. Bunlar olacak, iki sol bekimiz yok ama bugün Sadık orada müthiş bir iş başardı. 25 futbolcumuzun hepsini en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz.”

“Evet, limitler açıklandı. Çok minimum bir hareket alanımız var. Şu an takımımızdan memnunuz. Bir şeyler yapabiliyorsak hep birlikte göreceğiz neler yapabiliriz. Onu zaten oturup kendi aramızda istişare edeceğiz.”

“4-5 puan daha fazlamız olabilirdi. Yine 48 kale içindeki şutun %15’ini iyi değerlendirmiş olsaydık şu anda farklı bir yerde olabilirdik. Ama futbol bu ve çalışmaya devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler