Ermenistan'da Genelkurmay Başkanı'nın görevden alınması kararı Cumhurbaşkanı'nın vetosuna takıldı

Ermenistan'da Genelkurmay Başkanı'nın görevden alınması kararı Cumhurbaşkanı'nın vetosuna takıldı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı görevden alma kararnamesi Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan tarafından veto edildi.

Ermenistan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı, anayasal yetkileri dahilinde, karar tasarısını iade etti" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Hukukçu ve uzmanların görüşlerini özetleyerek, karar tasarısının temelde anayasaya aykırı olduğu sonucuna varabiliriz" denildi.

Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'ın, ülkede hiçbir siyasi güce destek vermediği ve kararlarını yalnızca ulusal çıkarlara dayanarak verdiği kaydedilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ordunun siyasi konularda tarafsız kalması gerektiği tartışılmaz. Savaş bağlamında, Silahlı Kuvvetler personelinin her zamankinden daha fazla toplumun desteğine ve ilgisine ihtiyaç duyduğu da açık. Ordu personelinin sorunlarını çözmek bir öncelik, hiçbir durumda ihmal edilmemeli."

Öte yandan açıklamada, Sarkisyan'ın, mevcut durumun emsalsiz olduğuna, sistematik ve karmaşık çözümler gerektirdiğine ve ülkedeki durum dikkate alınmadan sık personel değişikliğiyle çözüme kavuşturulamayacağına inandığı aktarıldı.

Ermenistan'da, geçen günlerde Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanlar, Başbakan Paşinyan'ı istifaya çağıran bir bildiri yayınlamıştı.

Paşinyan da ordunun bildirisini 'darbe girişimi' olarak nitelendirerek, Gasparyan'ı görevden aldığını duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler