Ermenistan'a ait iki savaş uçağı düştü!

Ermenistan'a ait iki savaş uçağı düştü!

Son dakika haberlerine göre; Cephe hattından patlama sesleri duyulurken, Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ'ın başkenti Hankendi'de ilerleyen füzeler kameralara yansıdı. Ermenistan'a ait iki savaş uçağı düştü, dağa çarpan uçaklar paramparça oldu.

1

Azerbaycan ve Ermenistan arasında patlak veren Dağlık Karabağ savaşı bu sabah itibariyle dördüncü gününe girdi, cephe hattından son dakika haberleri arka arkaya geliyor.

2

Reuters haber ajansı tarafların ateşkes görüşmelerini reddettiğini duyurdu. Rus televizyonuna konuşan Azerbaycan lideri İlham Aliyev, hiçbir müzakereye girmeyeceklerini söyledi. Aynı kanala konuşan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da benzer açıklamalar yaptı.

 

3

Güney Kafkasya'yı sarsan çatışmalar dünyanın gözünü bir anda bölgeye çevirirken, acil olarak toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) taraflara derhal ellerin tetikten çekilmesi için çağrıda bulundu.

4

Aralarında sivillerin de bulunduğu onlarca insan savaşta yaşamını yitirirken, Azerbaycan ordusu Ermeni birliklerinin kaybının 2 bin 300'e çıktığını bildiriyor.

5

Azerbaycan'da 12 sivil saldırılarda hayatını kaybetti, 35 sivil yaralandı. Ermenistan'ın resmi açıklamasına göre ise şimdiye kadar en az 84 asker öldü.

Cephe hattında çekilen görüntüler ise iki ülkenin savunma bakanlıkları veya sosyal medyadan paylaşılıyor. Mevzide sıkışıp kalmış bir Ermenistan askerinin yakalandığı anlar, sosyal medyadan yayınlandı.

7

Azerbaycan ordusu, Ağdere-Terter yönünde Ermenistan güçlerini kuşatma altına aldığını duyurdu. Bölgeden top atışlarının sesleri duyuluyor.

8

Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'a götürdüğü S-300 füze savunma sistemlerinden biri, Azerbaycan ordusu tarafından imha edildi.

9

Azerbaycan, Ermenistan'a ait iki adet SU-25 savaş uçağının düştüğünü duyurdu. Açıklamayı Azerbaycan lideri İlham Aliyev'in danışmanı Hikmet Hacıyev yaptı:

10

"Ermenistan jetleri dağlık alana düştü, patlama gerçekleşti ve yok oldu. Düşen uçaklar Ermenistan komuta kademesi tarafından kendi halkından gizlendi."

 

11

Ermenistan ise, asılsız şekilde Türkiye'nin düşürdüğünü ileri sürdüğü Su-25 savaş uçağının fotoğraflarını yayınladı.

12

Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ'ın başkenti Hankendi'de ise çalan sirenlerin sesleri televizyon ekranlarına kadar yansıdı.

 

13

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde gökyüzünde ilerleyen füzeler dikkat çekerken, kentin dış bölümlerinde dumanların yükseldiği görüldü.

14

Reuters haber ajansına konuşan Albert Voskanyan, "Ne söyleyebilirim? Savaş... Gün içinde birçok kez sirenleri duyuyoruz ve sığınaklara saklanıyoruz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler