ERKAN SEVİNÇ YAZDI: KIZ SEN EGENİN NERESİNDENSİN?

ERKAN SEVİNÇ YAZDI: KIZ SEN EGENİN NERESİNDENSİN?

ERKAN SEVİNÇ YAZDI: KIZ SEN EGENİN NERESİNDENSİN?

KIZ SEN EGE’NİN NERESİNDENSİN?

Erkan Sevinç

Yerel seçimlerde adaylar açıklanmaya devam ediyor.Genelde Türkiye’ye özelde Ege’ye baktığımızda kadın adaylar neredeyse mumla aranacak kadar az.Kadınların aday adaylığı başvuruları fazla olmasına karşın liderlerin seçimleri erkeklerden yana yaptığı görülüyor.Ege illerindeki adaylara,kim olduklarına ve olası seçim sonuçlarına şöyle bir göz atalım.
Balıkesir’de Cumhur İttifakı’nın adayı Ak Parti’li Yücel Yılmaz.Almanya’da 1975 yılında dünyaya gelen Yılmaz öğrenimini Balıkesir’de tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü bitiriyor.Balıkesir’de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda İngilizce öğretmenliği yaptıktan sonra 8 şehirde yabancı dil eğitiimi veren şirketini kurdu.Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanlığı görevini belediye başkanlığı adaylığı dolayısıyla bırakan 2104 yerel seçiminde Ak Parti’den Balıkesir Karesi Belediye Başkanı seçilen Yılmaz’ın karşısında CHP nin adayı Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın.Akın 1973 Balıkesir Gönen ilçesi doğumlu.İzmir Atatürk Lisesi sonrası İngiltere’de Cambridge EuroCenter,Beykent ve Bahçeşehir üniversitelerinde eğitim gördü.Enerji sektöründe faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde genel müdür ve CEO olarak çalıştı.3 dönemdir Balıkesir Milletvekili.
Balıkesir’i geçen yerel seçimde %40 ile Ak Parti almıştı.Bu seçim ibre CHP den yana görünüyor.
Gelelim Çanakkale’ye.CHP nin adayı Ülgür Gökhan,Ak Parti’nin adayı Ayhan Gider..
Ülgür Gökhan, 1950 yılında Çanakkale’de dünyaya geldi. 1975 yılında Ankara Üniversitesi’nde Mülkiye ile başlayan üniversite eğitiminin gerek siyasi gerek idarecilik yaşamında önemli etkileri oldu.2002 yılında dönemin Belediye Başkanı İsmail Özay’ın milletvekilliği için istifa etmesiyle boşalan belediye başkanlığı görevine; meclis üyelerinin oylarıyla seçildi. Meclisçe yapılan seçimlerin ardından 2004 yılına kadar emanet aldığı kentin yönetimini başarıyla sürdürdü Kentte yalnızca siyasi kimliğiyle değil, işadamı olarak da katma değer ve istihdam yaratarak hizmet sundu. Çanakkale’nin belediye başkanı.Ondan koltuğu devralmak isteyen Ak Parti’li Ayhan Gider ise 1969 Biga doğumlu. 1992 yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Ziraat Mühendisi olarak mezun oldu.1992 yılında Eceabat İlçe Tarım Müdürlüğü görevine getirildi. 2005 yılı haziran ayında Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri oldu.

Çanakkale’yi geçen yerel seçimde %54.4 ile CHP almıştı.Bu seçimi İyi Parti desteği ile yine rahatlıkla alır.

Ve Manisa..Efsane isim MHP li Başkan Cengiz Ergün bu kez Cumhur İttifakı’nın adayı.Ergün 1960 Manisa doğumlu. Eğitim ve askerlik gibi zorunlu ayrılıklar dışında hayatının büyük bir bölümünü Manisa’da geçirdi. Üniversite Lisans eğitimini Muğla Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde aldı ve 1980 yılında mezun oldu.Manisa'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firma kurdu ve iş hayatına atıldı. Müteahhit olarak Uncubozköy Mahallesi başta olmak üzere Manisa’da bir çok projeyi başarıyla hayata geçirdi. Üçüncü başkanlık dönemine hazırlanan Ergün’ün karşısına Millet İttifakı gerçekleşirse İyi Parti’li bir isim çıkacak.

Manisa’yı geçen seçimde %40.1 ile MHP almıştı.CHP nin desteklediği henüz ismi açıklanmayan İyi Parti adayının karşısında Ergün yine ipi göğüsleyecek gibi görünüyor.
Uşak’daki duruma bakalım şimdi de.Uşak’tan Ak Parti adayı Mehmet Çakın. Mehmet Çakın, 1979 yılında İstanbul'da doğdu. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi sonrası  2002 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. AK Parti İstanbul Gençlik Kolları kurucu üyesi olan Çakın, İstanbul'da il genel meclisi üyeliği de yaptı.MÜSİAD Uşak Şubesi Kurucu Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Çakın Ocak 2018'den itibaren AK Parti Uşak İl Başkanlığı görevini yürütüyordu.CHP nin adayı ise 1956 Uşak doğumlu Asım Kalelioğlu.Ankara Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünden mezun.İşadamı Kalelioğlu Uşakspor kulübünün de başkanı.
Uşak’ı geçen seçimde %43.3 ile Ak Parti almıştı.MHP destekli Mehmet Çakın’ın seçimi kazanması sürpriz olmaz.
Muğla CHP nin kalelerinden.Başkan adayı yine Dr.Osman Gürün.Gürün’le üniversite yıllarından gelen dostluğumuz sürüyor.1948 Muğla doğumlu.Benden iki yıl önce 1972 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı fakültede uzmanlık eğitimi almaya başladı ve 1976 yılında Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı oldu.1979-1996 yılları arasında Muğla SSK Hastanesi’nde çalıştı. 1997 yılında emekli olduktan hemen sonra Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Merkez İlçe Başkanlığı’na başvurarak parti üyesi oldu. 1999 yılında yapılan yerel seçimlerde %37’lik bir oy oranıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nden Muğla Belediye Başkanı seçildi.O gün bugün belediye başkanı.Karşısına Cumhur İttifakı ismi henüz açıklanmamış MHP li bir aday çıkaracak.
Muğla’yı geçen seçimde %49.1 ile CHP almıştı.MHP nin adayına silme Ak Parti oy verse bile seçimi yine CHP alır !
Ve Aydın..Ege illerindeki tek başkan “Topuklu Efe”diye anılan Özlem Çerçioğlu yine aday. 1968 Nazilli doğumlu..1988’de Selçuk Üniversitesi Makine Resim Konstrüksiyon Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite öğreniminden sonra Sultanhisar'da Jantsa'da çalıştı. Çerçioğlu, 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi XXII. dönem Aydın Milletvekili olarak parlamentoya seçildi. Aynı zamanda parlamentoda İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda görev aldı.2007’de XXIII. dönem CHP Aydın Milletvekili olarak yeniden seçildi. 2009 dan bu yana Aydın’ı yönetiyor.Karşısında bu kez Ak Parti destekli MHP adayı olacak.Cumhur İttifakı adayı eski Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın olacak deniyor.
Aydın’ı yerel seçimde %43.8 ile CHP almıştı.Bu seçim biraz bıçak sırtı.Fotofiniş ile sonuçlanabilir ve Ege’deki tek kadın başkan seçimi kaybedebilir.
Şöyle bir bakınca görünen tablo Ege’de kadın başkan olamayacağı şeklinde.Acaba ondan mı Kemal Kılıçdaroğlu seçimin çantada keklik olduğu İzmir için “Selen de Selen”diye tutturuyor?


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler