Erkan Sevinç yazdı: AYNI GEMİDE DEĞİLİZ

Erkan Sevinç yazdı: AYNI GEMİDE DEĞİLİZ

Erkan Sevinç yazdı: AYNI GEMİDE DEĞİLİZ

Erkan Sevinç

Tunceli ‘nin Ovacık ilçesinin komünist  başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu-ki bu seçimlerde Tunceli Belediye Başkanlığına aday- İzmir’e Ovacık ürünlerinin satıldığı mağazanın açılışına geldiğinde mitingten geri kalmayan kalabalık birikmişti.Yine kitap imza gününde de uzun kuyruklar oluşmuştu.Bu ilgi şaşırtıcı aynı zamanda İzmir’de Türkiye Komünist Partisi’ni destekleyenler açısından umut vericiydi.

TKP’nin üç büyükşehir adayı da kadın. Ankara Büyükşehir Belediyesi Adayı Fatma Korur, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Adayı Zehra Güner Karaoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Adayı Senem Doruk İnam.

53160344_1750787578354856_4469255526978420736_n.jpg

İzmir'in güzelliği ve kadınların kent yaşamında çok önemli bir figür olduğunu belirten Senem Doruk İnam “Ülkesinden umudu kesmemiş genç bir kadınım .Biz İzmir'e baktığımızda talan edilmiş bir doğa, kâr hırsıyla dört bir yana dikilmiş gökdelenler, alt üst olmuş bir trafik, İzban'a tıkıştırılmış emekçiler görüyoruz. Biz İzmir'e baktığımızda laik ve çağdaş olarak yıllarca pazarlanmış bu güzel şehrin karanlığa teslim oluşunu görüyoruz. Tüm bunlara rağmen biz İzmir'e baktığımızda kentine ve ülkesine sahip çıkma iradesine sahip aydınlık yüzlü gençleri, kadınları, aydınları, emekçileri de görüyoruz. İnsanca yaşama umudunu yitirmemiş bir halk görüyoruz. Biz halkımızla birlikte üreterek, paylaşarak, doğayı ve çocukları koruyarak, sömürünün ve sahtekarlığın olmadığı, pazarlıkların dönmediği bir kentte yaşamak istiyoruz. Bu nedenle, paranın saltanatı varsa halkın TKP'si var diyoruz. Güzel İzmir'e komünist bir kadın başkan yakışır.Bir kadın olarak İzmir'i kadınlarla özdeşleştirenlere diyorum ki İzmir kadınların şehri ise bırakın kadınlar konuşsun.” diyor.

10428503_504684026298557_4910455218483816353_n.jpg

Yerel seçimlerde “Aynı gemide değiliz”sloganını kullanan TKP parti kimliğinin üzerini örtmeden, eğilip bükülmeden siyaset yapıyor, işçilerin yöneteceği bir ülkenin mücadelesini veriyor. TKP sosyalizm hedefiyle mücadele eden, ne olursa olsun, hele bir iktidar olalım da demeyip kirli hesaplara girmeyen, paranın değil, emeğin konuşulduğu bir siyasi parti olarak tanımlanıyor..Partinin emekçi mahallelerinde açacağını duyurduğu Semt Evleri bir bir açılıyor.

TKP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde insanı, iyiliği, eşitliği temsil eden tek parti olduğuna dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Senem Doruk İnam, “Halkımızı kötünün iyisine mahkum edenlere karşı tek gerçek seçenek bizleriz. İnanıyorum ki; bu seçim süreci mücadelemize güç verecek. Ümitsizliğe düşen tüm dostlarımızı, arkadaşlarımızı kolundan tutup ayağa kaldıracağız. Gençlerin, kadınların, emekçilerin partisi burada diyeceğiz. Oy isteyeceğiz, mücadelemizi birlikte güçlendirmeye davet edeceğiz. TKP genç adayları ile, kadın adayları ile, emekçi adayları ile bu yağma düzeninin tepesine binmek, rantçıların, hırsızların ensesine yapışmak istiyor.Biz başka bir ülke ve dünya istiyoruz. Eşitliğin ve özgürlüğün hüküm sürdüğü sosyalist bir Türkiye istiyoruz. Saltanat kayıkları, gemileri, gemicikleri onların olsun. Tüm adaylar çıkıyor, kendi çılgın projelerinden bahsediyor. Bizim çılgın projelerimiz yok. Semt Evleri ile halkın bir arada, memleketin sorunlarına, mahallesinin sorunlarına, gençlerin kadınların sorunlarına birlikte yaklaşımını önemsiyoruz. Birlikte mahallemizin, kentimizin, memleketimizin sorunlarına hep birlikte kol kola girerek söz söyleyeceğiz.”

31 Mart seçimlerinde değil ama ilerki yıllarda İzmir’de komünist bir adayın kazanması kentin özgürlükçü ve yenilikçi yapısını bilenler için hiç şaşırtıcı olmayacak.Bu arada hatırlatalım.TKP nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı bir meslektaşımız. Gazeteci Ahmet Çınar.

manisa-buyuksehir-tkp.jpg

Kaynak: AYNI GEMİDE DEĞİLİZ - ERKAN SEVİNÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler