Eren Erdem için tahliye kararı

Eren Erdem için tahliye kararı

Kapatılan Karşı gazetesine yönelik FETÖ davasında mütalaasını açıklayan savcı, eski CHP Milletvekili Eren Erdem için 19 yıla kadar hapis istedi. Mahkeme Erdem'i adli kontrolle tahliye etti.

Kapatılan Karşı Gazetesi’nin eski Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem için adli kontrolle tahliye kararı verildi. 

Savcı, Erdem’in "örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek" ve "gizliliğin ihlali" suçlarından 8,5 yıldan 19 yıla kadar hapsini istenmişti.

Davanın geçmişi

Erdem hakkında, “üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek”, “göreve ilişkin sırrın açıklanması” ve “gizliliğin ihlali” suçlarından 22 yıla kadar hapis istemiyle 11 Mayıs’ta iddianame hazırlanmıştı.

İddianameyi 21 Mayıs’ta kabul eden İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşmanın 19 Eylül’de yapılmasına hükmederek, sanık Eren Erdem hakkında yurt dışına çıkış yasağı koymuştu.

Erdem, aynı gün Almanya’ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na gelmiş; ancak hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı nedeniyle gidişi engellenmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanık olarak yargılanan ve ‘kaçma girişiminde bulunduğu’ iddiasıyla havaalanında engellenen Erden Erdem hakkında, ‘kaçma şüphesi’ nedeniyle 28 Haziran’da yakalama kararı talebinde bulunmuştu.

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın talebini kabul ederek Erdem hakkında yakalama kararı çıkarmış, 29 Haziran’da gözaltına alınan Erdem tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler