Erdoğan'ın uçağında saklanan gazeteci kim?

Erdoğan'ın uçağında saklanan gazeteci kim?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her zaman olduğu gibi Berlin'e gidişinde de havuz medyasından gazetecileri uçağına aldı

Almanya dönüşü gazetecilerin soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. O esnada Erdoğan ve gazeteciler klasik fotoğraf pozu verdi. Ancak resimde bir gazetecinin gizlenmeye çalıştığı dikkatlerden kaçmadı.

Bu isim 16 Ocak 2016 tarihinde "Tayyip Erdoğan’ın uçağına asla ve kat'â binmeyeceğim" diyen Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'dı. 

Hakan'ın, Berlin dönüşü Erdoğan'ın uçağında en arkaya geçerek yüzünü gizlemesi sosyal medyanın diline düştü.

Dört yıl önce, "Tayyip Erdoğan’ın ya da Ahmet Davutoğlu’nun uçağına asla ve kat'â binmeyeceğim" diye yazan Hakan, 2019 yılında, Erdoğan'ın Bosna Hersek ziyaretinde Cumhurbaşkanlığı uçağında yerini almıştı. Ahmet Hakan, kendisini eleştirenlere “Hadi len oradan” diye yanıtı vermişti.

Ancak, Berlin'deki Libya Zirvesi dönüşünde, Cumhurbaşkanlığı uçağındaki gazeteciler 'dönüş' pozu verirken, Hakan'ın en arkaya geçmesi ve fotoğraf karesinde yüzünün görünmesinden sakınması, sosyal medyada espri konusu oldu.

Hakan'ın yüzünün çok az bir kısmının göründüğü bölümü büyüterek paylaşan kimi Twitter kullanıcıları, Hakan'a, "Ahmet Hakan çık ordan tamam görmedik shdjdjdkj" diye seslendi.

screenshot-2020-01-21-erdoganin-ucaginda-saklanan-gazeteci-kim-1.pngscreenshot-2020-01-21-erdoganin-ucaginda-saklanan-gazeteci-kim.pngscreenshot-2020-01-21-erdoganin-ucaginda-saklanan-gazeteci-kim-2.png

Hakan, 2019 yılında Erdoğan'ın uçağına binmesini şu sözlerle savunmuştu:

"İşte buna rağmen tek dertleri ‘Hiçbir gazeteci arada kalmasın, herkes tarafını seçsin, arada kalan gazeteci istemiyoruz’ olan kutuplaştırma arsızları, benim o yazımı tarihinden ve bağlamından koparıp tek mesele haline getirmeye çalıştılar.

Benim için ise son durum şudur: Her şeye rağmen sonuna kadar arada kalmaya devam!

Taraftarlarından herhangi biri uçağa davet edilse ‘Cumhurbaşkanı çok müthiş bir açılım yaptı’ diye yorumlayacak ne kadar gazeteci ve siyasetçi varsa, uçağa davet edilen ben olunca… ‘Yalaka’ falan diye hakaretler yağdırıyor. Ben de ne yapıyorum? Tabii ki ‘Hadi len oradan’ deyip de geçiyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler