Erdoğan'ın Glasgow Programı Neden İptal Oldu?

Erdoğan'ın Glasgow Programı Neden İptal Oldu?

Reuters'a konuşan üst düzey yetkili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın COP26'ya katılmama nedenini açıkladı. Bu kişi, Erdoğan'ın protokol ve güvenlik sorunları nedeniyle Türkiye'ye döndüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İtalya’nın başkenti Roma’daki G20 Liderler Zirvesi’nin ardından İskoçya’nın Glasgow kentindeki iklim zirvesine hareket etmesi beklenirken, Türkiye’ye geri döndü.

Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan haberde Erdoğan’ın dönüş nedeniyle ilgili bilgi verilmezken, Reuters’ın görüştüğü bir yetkili, protokol sorunları nedeniyle Erdoğan’ın bu planlanmayan dönüşü yaptığını söyledi.

Üst düzey yetkili şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanının zirveye katılmadan dönmesinin temelinde protokol ve güvenlikle ile ilgili Türkiye’nin taleplerinin İngiltere tarafından tam olarak karşılanmaması var. Güvenlik için istenen araç sayısı ve güvenlik ile ilgili diğer bazı taleplerimizin tam olarak karşılanmaması nedeniyle sayın cumhurbaşkanı böyle bir karar aldı. Bizim açımızdan da önemli olan böyle bir zirveye katılmayı çok önemsiyorduk ama bunun yapılması gerekti.”

BIDEN'LA GLASGOW'DA GÖRÜŞMESİ PLANLANIYORDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Roma'da ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. Beyaz Saray'ın 20 dakika sürmesini beklediği görüşme, 1 saat 10 dakikada tamamlandı.

Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada Biden ile Roma'da değil, COP26 kapsamında Glasgow'da görüşeceğini söylemişti. İki ülkenin yetkililerinden gelen açıklamalar da görüşmenin Glasgow'da yapılacağı yönündeydi.



Ancak, son dakikada yapılan değişiklikle iki lider Roma'da bir araya geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika