Erdoğan'ın eski danışmanı Akif Beki o konuyu yine gündeme getirdi! Ne oldu rüşvet iddiası?

Erdoğan'ın eski danışmanı Akif Beki o konuyu yine gündeme getirdi! Ne oldu rüşvet iddiası?

Karar Gazetesi yazarı Akif Beki, daha önce gündeme gelen ve ardından unutulan AK Partili Serik Belediyesi'nin rüşvet aldığı iddialarını tekrar gündeme getirdi.

Akif Beki, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Antalya istişare toplantısında Serik Belediyesi'nin bir işyerinden 500 bin TL rüşvet aldığını ağzından kaçırdığını, suçlandığını düşünen belediye başkanı Enver Aputkan'ın tepki göstermesi nedeniyle bakanın rüşveti bir önceki dönem alındığı düzeltmesini yaptığı hatırlatmasında bulunarak, "Bakanlarla milletvekillerinin toplandığı bir kalabalıkta uluorta itiraf edilmesinde sakınca görülmemiş bir rüşvet duyumu.

Bu kadarı, 13 aylık Başkan Aputkan'ın zoruna gitmiş, kanına dokunmuş olmalı. "Bildiğiniz halde sesinizi çıkarmadıysanız yazıklar olsun" diyerek kapıyı yüzlerine çarpmış. Aputkan, tele-toplantıyı terk etmekle kalmadığı gibi olayı kamuoyuna taşıdı. İçişleri Bakanlığından soruşturma istedi.

Kılıçdaroğlu, "500 bin lira rüşveti kim aldı? Bir belediye başkanı, rüşvetin hesabını soruyor. Tık yok bakın. İktidardan tık yok" demişti. CHP Antalya İl Başkanı Bayar da savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Eski CHP milletvelili Sapan, Kılıçdaroğlu'na bunu hatırlatıyordu. "AK Partili belediyedeki rüşvet iddiasını diline doluyorsun da CHP'li belediyede olunca niye üstüne gitmiyorsun" demeye... Rüşvet, yargılanması ve cezalandırılması gereken bir suç. O da CHP'nin değil yargıyla İçişleri'nin görevi.

Yine de Kılıçdaroğlu, bu duyumdan sonra ne yaptı? Ben de bilmek isterim. " diye yazdı

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler