Erdoğan’dan Kanal İstanbul açıklaması: İnadına yapacağız

Erdoğan’dan Kanal İstanbul açıklaması: İnadına yapacağız

AKP İstanbul 7. Olağan Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onlara rağmen inadına Kanal İstanbul’u da yapacağız. Kanal İstanbul ile İstanbul nasıl güzelleşecek bunu da görecekler" dedi.

Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen İstanbul 7. Olağan İl Kongresi’ne konuştu. Muhalefetin Kanal İstanbul açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, “Kanal İstanbul’u yapacağız, inadına yapacağız. Kanal İstanbul’la İstanbul nasıl güzelleşecek, nasıl bir başka şehir olacak, bunu da görecekler” diye konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“GEZİ OLAYLARINDA DA BUNLARIN HESABINI SORDUK”

*Karşımıza kim dikilirse, önümüze hangi engeller çıkarılırsa çıkarılsın İstanbul’a hizmet davasından vazgeçmedik. Onlar Yeni Zelanda’daki katilin ağzından camilerimizi hedef aldılar. Biz cevabımızı Ayasofya’yı 86 yıl sonra tekrar ibadete açarak verdik. Onlar mesajlarını bu aziz şehrin duvarlarına zulüm 1453’te başladı yazarak verdiler.

*Biz güçlü Türkiye dedik. Onlar şimdi artık adı 15 Temmuz Şehitler Köprümüzde başlattıkları darbe girişimi ile istikbalimize el uzattılar. Biz cevabımızı 7’den 70’e şehadete yürüyerek verdik. Onlar ezanları susturmak için camiilerin kapılarına dayandılar. Onlar değil mi Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'ni işgal etmek suretiyle bira kutularıyla beraber o camimize gelen bunlar değil mi?

*Bu ahlaksızlar, bu edepsizler bu teröristler değil mi? İşte o Gezi olaylarında da bunların hesabını sorduk. Bundan sonra bilsinler ki ola ki böyle bir yola tevessül edecek olurlarsa bu millet hesabını ödetir. Biz cevabımızı geceler boyu hiç dinmeyen selalarımızla verdik.

*Onlar milletimizi kışkırtmak için her yolu denediler, bir cevabımızı rabiamızla verdik. Onlar gençlerimizi değerlerinden uzaklaştırarak mankurtlaştırmaya çalıştılar, biz cevabımızı gençlere 2053 vizyonunu emanet ederek verdik.

KANAL İSTANBUL

*İstanbul'u yanımıza aldığımızda içerdeki hainlerden dışarıdaki düşmanlara kadar 7 düvele meydan okuyacak güce sahibiz. Bu CHP’lilerden bu tür şeyleri hiç dinlediniz mi ya? Bunların kitabında hizmet var mı ya?

*Biz bu millete hizmetkar olmaya geldik, efendi olmaya değil! Şimdi beğenmiyorlar ya, engellemeye çalışıyorlar ya, Kanal İstanbul projemizin tüm teknik çalışmaları tamamlandı, diğer adımları için gerekli çalışmaları da başlatıyoruz. Onlara rağmen Kanal İstanbul’u da yapacağız, inadına yapacağız. Kanal İstanbul’la İstanbul nasıl güzelleşecek, nasıl bir başka şehir olacak bunu da görecekler. Alıştıracağız.

“İSTANBUL ÖNÜNDE SANDIKTA HESAPLAŞACAĞIZ 2023’TE”

*Bu şehri yeniden çöp dağlarına, kokuya, yokluğa, ihmale maruz bırakanlarla tüm İstanbul önünde sandıkta hesaplaşacağız 2023’te. Batı için Türk, yani İslam, Doğu için de Türk, yani kızıl elma olan İstanbul’un bu kutlu kimliğini elinden almak isteyenleri sandığa gömeceğiz.

*İstanbul’u karanlık ve sapkın ajandalarına aparat yapmaya kalkanları, gerekiyorsa şeytanla işbirliğine girenleri sandıkla mutlaka ifşa edeceğiz. Bunlar teröristlerle beraber değil mi? Biz bunlara Cudi’yi, Gabar’ı, Tendürek’i mezar yaptık, yapmaya devam ediyoruz, edeceğiz.

“KALE İÇERDEN FETHEDİLİR”

*Bunun için il teşkilatımızla, belediyelerimizle, STK’larımızla, hep birlikte çok çalışacağız. Kadın kollarımız, kapı kapı çalışacağız. Unutmayın, kale içerden fethedilir. Kaleyi içerden inşallah hanım kardeşlerimiz fethedecekler. Gençler, siz de gönülleri fethedeceksiniz.

*Bizim gençlerimiz tinerci gençlik değil, bizim gençlerimiz eli bıçaklı silahlı gençler değil, bizim gençlerimiz bilgisayarıyla, kitabıyla, okuyan, düşünen ve buna inanan bir gençlik.

*Gençler, kendinizi parti binalarına, ofislere, lobilere hapsetmeyeceğiz. Sokaklarda olacağız. Hanımlara, gençlere, çalışanlara, emeklilere ulaşacağız. İnsanımızı sevincinde de, hüzdünde de yalnız bırakmayacağız. İstanbul’da ahvalinden haberdar olmadığımız, sokağında, hanesine, işyerine girmediğimiz, gönlüne dokunmadığımız tek bir vatandaşımızı bırakmayacağız.

“SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAK İLAVE ORGANİZASYON İSTİYORUM”

*Seçim tarihine kadar geçen her günü seçim günüymüş gibi çalışacağız. Seçim gününde de sandıklara iyi sahip çıkacağız. Çok değil daha 2 yıl önce 2019 Seçimleri'nde sandıklarda ve birleştirme tutanaklarında çekilen, çekilmeye çalışılan numaraları unutmadık.

*İl ve ilçe teşkilatlarımız ile geçmişteki seçimlerde görev yapmış terübeli kadrolarımızın yanında kadın ve gençlik kollarımızın da sandıklara sahip çıkacak ilave organizasyonlar yapmasını istiyorum. Güçlü bir yönetim oluşturun. Bu güçlü yönetimle İstanbul gerek ana kademede gerek gençlik kollarında bu hazırlık sürecini başarıyla yürütecektir.

*Özellikle hanımlara sesleniyorum; sizin sahip çıktığınız bir sandıkta hiçbir yanlışın olmayacağına inanıyorum. Seçim tarihine kadar boşa geçirecek tek bir günümüz yoktur. Unutmayın, insan için ancak çalıştığı kadarı vardır, emriilahisini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayacağız. Altını çizerek söylüyorum: Millete küsülmez, milletle inatlaşılmaz, millete husumet beslenmez, millete rağmen iş yapılmaz. Bu temel hakikatleri kabul etmeden siyaset yapmaya kalkanın sonu hüsran olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler