Erdoğan'dan Arınç'ın Açıklamalarına Tepki

Erdoğan'dan Arınç'ın Açıklamalarına Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden Bülent Arınç’ın iş insanı Osman Kavala ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın salıverilmesi gerektiğine yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden Bülent Arınç’ın iş insanı Osman Kavala ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın salıverilmesi gerektiğine yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Erdoğan, 'yeni bir fitne ateşi yakıldığını' belirterek, "Hukuka sarılarak, onların savunmasını yapmaya girenler kusura bakmasınlar. Artık şunu bilsinler ki AK Parti hiçbir zaman bunları savunmamıştır, savunamaz” dedi.

Erdoğan, AKP’nin 5 il kongresine video konferans yoluyla katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın iş insanı Osman Kavala ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında yaptığı değerlendirmeler sonrası yaşanan tartışmalara yanıt verdi.

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

Konuşmasında, "Cumhur İttifakı ile milletin menfaatine olan her hususta omuz omuza olacak, yapacak çok işimiz, hayata geçirilecek çok politikamız var" diyen Erdoğan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti.  

Erdoğan daha sonra sözü isim vermeden Arınç'ın açıklamalarına getirerek, "Partimizde bizimle çalışmış kişiler bile olsa şahsi ifadeler Cumhurbaşkanı ve AK Parti ile ilişkilendirilemez. Bizim nerede durduğumuz, ne dediğimiz, nasıl davrandığımız ortadadır" diye konuştu.

Erdoğan, “Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz” dedi.

‘BİZİM NEREDE DURDUĞUMUZ BELLİDİR’

‘Kimsenin şahsi ifadelerinin Cumhurbaşkanı, hükümet ve AKP ile ilişkili hale getirilemeyeceğini’ kaydeden Erdoğan, “Bizim nerede durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir. İstikametimizde en küçük değişiklik yoktur. Teröre bulaşmış, terörle el ele, kol kola yürüyenler hiçbir zaman bizim yanımızda ve dirsek teması halinde olduğumuz kişiler olamaz” diye konuştu.

‘DÜN SÖYLEDİĞİNİ BUGÜN YALANLAYANLAR’

Erdoğan, CHP’yi Türkiye’yi dışarıya şikayet etmekle suçlayarak, şöyle dedi:

“Şu anda yargının tasarrufu altında olanlar bizim yüzlerce, binlerce insanımızın Kobani katliamının failleri hiçbir zaman, Tayyip Erdoğan tarafından, dava arkadaşları tarafından savunulamaz. CHP’nin ve arkasındaki mahfillerin dümen suyuna girenlere, siz gidin heykellerinizle, iç kavgalarınızla, karanlık pazarlıklarınızla uğraşın diyoruz. Düşün bu ülkenin ve milletin yakasından diyoruz. Türkiye’yi dışarıya şikâyet ederek, dün söylediğini bugün yalanlayarak siyaset yaptığını sananların sonu hüsran olacaktır. Gezi eylemlerin organize edenlerin savunucusu olamayız. Gezi olaylarının finansörlüğünü yapan ve şu anda içeride olan, bugün yarın savunucusu olmadık, bundan sonra da olmayız.”

‘ONLARIN SAVUNMASINI YAPANLAR KUSURA BAKMASIN’

İktidar gücünü kullanan bir parti olarak 18 yılda eksiklerinin olabileceğini kaydeden Erdoğan, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yargılamaya da değinerek, şunları vurguladı:

“Ama samimiyetimizi, hizmetlerimizi ve vizyonumuz kimse sorgulayamaz. İstikamet doğru olunca eksikleri tamamlamak mümkün hale geliyor. Bunun dışındaki her türlü fitne ve fesat girişimlerini reddediyor, sizlerden de dikkatli olmanızı rica ediyorum. Terör örgütleriyle el ele, kol kola, omuz omuza Ankara’dan İstanbul’a yürüyenlerle birlikte olamayız. Gezi olaylarını finansörü olanlarla, Kavalalarla hiçbir zaman biz bir arada olamayız. Biz Kobani’yi unutamayız… Hukuka sarılarak, onların savunmasını yapmaya girenler kusura bakmasınlar. Artık şunu bilsinler ki AK Parti hiçbir zaman bunları savunmamıştır, savunamaz.”

KORONAVİRÜSTE EK TEDBİRLER ALABİLİRİZ

Erdoğan, "TAMAM olarak kodladığımız Temizlik, Maske ve Mesafe kurallarına uyarsak inanıyorum ki salgındaki rakamları önümüzdeki günlerde düşüşe geçirebileceğiz" diyerek kısıtlamalara uyulmazsa koronavirüsle mücadele için ek tedbirler alabileceklerini söyledi.

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler