Erdoğan: Türkiye’nin dışlandığı bir proje çökmeye mahkumdur

Erdoğan: Türkiye’nin dışlandığı bir proje çökmeye mahkumdur

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Savunma Sanayi Fuarı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen IDEF, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle kapılarını açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta bir konuşma yaptı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Çağımızın güvenlik paradigması genişliyor. Bölgemiz siyasi krizlerin en yoğun olduğu yer. Terör örgütlerinin yol açtığı güvenlik sorunları sürekli büyüyor.

Suriye’de sınırlarımızın dibinde yuvalanan terör örgütüne, bize parayla verilmeyen silahların bilabedel yığıldığını üzüntüyle takip ediyoruz.

Hava savunma sistemlerine ihtiyaç duyduğumuzda ilk başvurduğumuz yer müttefiklerimiz olmuştur. Bu yöndeki taleplerimiz ya tümden cevapsız kalmış ya da işi yokuşa sürme anlamına gelen şartlar önümüze konmuştur.

Rusya ile vardığımız S-400 anlaşmasının gerisinde işte böyle bir süreç vardır. F-35’ler konusunda da benzer dayatmaya maruz kalıyoruz. Bizi dışlamaya çalışanların bu işin sonunun nereye varacağını göremediklerini görüyoruz.

Türkiye, siyasi, diplomatik ve ekonomik alanda olduğu gibi savunma alanında da hiçbir dayatmayı kabul etmemiştir, etmeyecektir. Türkiye’nin dışlandığı bir F-35 projesi tamamen çökmeye mahkumdur.

Savunma sanayinde tasarımdan üretime tüm aşamalarda söz sahibi olma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Şimdi biz kendi milli muharebe uçağımızı üretecek adımları da hızla atmaya başladık. İnşallah hava kuvvetlerimizin bundan sonraki filolarında ağırlık kendi milli muharebe uçaklarından oluşacaktır.

Bu çerçevede geleceğin teknolojisi olarak bakılan insansız muharebe uçaklarıyla ilgili de çok yoğun çalışmalarımız var. Helikopterler konusunda karşılaştığımız sıkıntıları ATAK’ları üreterek zaten geride bırakmıştık.

Uçaklarımızda kullandığımız bombaları bize vermemek için kırk takla atanlar şimdi ürettiğimiz bombaların gücü ve ekonomikliği karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler