Erdoğan: Türkiye Bizim Dönemimizde Kültür ve Sanatta da Prangalarından Kurtulmuştur

Erdoğan: Türkiye Bizim Dönemimizde Kültür ve Sanatta da Prangalarından Kurtulmuştur

Erdoğan, "Türkiye, bizim dönemimizde sadece siyasette, ekonomide, savunmada değil, kültür, sanat, müzik, edebiyatta da prangalarından kurtulmuştur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şair, yazar ve sanatçılar arasından ayrım yapan, insanları dinledikleri müziklere, giydikleri kıyafetlere göre ayıran eski Türkiye manzarasına son verdiklerini dile getirerek, "Türkiye, bizim dönemimizde sadece siyasette, ekonomide, savunmada değil, kültür, sanat, müzik, edebiyatta da prangalarından kurtulmuştur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Konser Salonu Açılış Töreni'ne katıldı. CSO'nun 'şanına yaraşır bir binaya kavuştuğunu' söyleyen Erdoğan, "Şehrimizin sembollerinden olacak modern bir mimari eseri de ülkemize kazandırmış oluyoruz. Dünyadaki emsalleriyle yarışacak şekilde inşa edilen CSO Konser Yerleşkesi yaklaşık 15.4 hektarlık alan üzerinde 5 bloktan oluşmaktadır. Bu projede 2023 kişilik konser salonu, 500 kişilik mavi salon, 650 kişilik tarihi salon,  sergi alanı, hediyelik eşya mağazası ve 10 bin kişilik açıkhava konser alanı mevcuttur. Bunun yanında restoranı, kafeteryası, otoparkıyla her ihtiacı karşılayacak şekilde tasarlanmıştır" diye konuştu. 

CSO'nun yeni konser binasının mimarisinin yanı sıra teknik olarak da özel bir mekan olduğunu ifade eden Erdoğan, "Binada yer alan büyük ve küçük konser salonları dünyaca ünlü akustik uzmanlarınca doğal akustik prensibine uygun şekilde inşa edilmiştir. Burası önümüzdeki dönemde ülkemizin kültür-sanat zenginliğinin nişanelerinden biri olarak milletimize hizmet verecektir" dedi. 

Türkiye’de ‘müzik inkılabı’ adı altından Türk Halk Sanat Müziği’nin yasakladığı dönemlerin yaşandığını belirten Erdoğan, “Ülkemiz ne zaman bu kültür faşistlerinin elinden kurtulmuş, o zaman sanat hayatımız yeniden canlanmaya başlamıştır. İnsanlar arasında ayrımcılık yapmadığımız gibi müzik türleri arasında da ayrımcılık yapmadık" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

ESKİ TÜRKİYE MANZARASINA SON VERDİK: Şairler, yazarlar, sanatçılar arasında ayrım yapan, insanlarını dinledikleri müziklere, giydikleri kıyafetlere göre ayıran eski Türkiye manzarasına son verdik. Bu topraklara ait ne varsa hiçbir komplekse kapılmadan hepsini kucaklamaya çalıştık.  Birileri istismar peşinde koşarken biz somut adımlarla sanatçılarımıza sahip çıktık. Türkiye, bizim dönemimizde sadece siyasette, ekonomide, savunmada değil, kültür, sanat, müzik, edebiyatta da prangalarından kurtulmuştur.

BURASI BİR SANAT VAHASINA DÖNÜŞECEK: Salgın şartlarının hafiflemesiyle burası bir sanat vahasına dönüşecektir. Burası önümüzdeki dönemde ülkemizin kültür-sanat zenginliğinin nişanelerinden biri olarak milletimize hizmet verecektir. Ankara'ya ve sanat severlere hayırlı olmasını diliyoruz.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler