Erdoğan: "TÜM SMA İLAÇLARINI DEVLET ÖDEYECEK"

Erdoğan: "TÜM SMA İLAÇLARINI DEVLET ÖDEYECEK"

AK Parti Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, SMA hastalığının tüm tiplerinin geri ödeme kapsamına alındığı müjdesini de verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde "Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı"na katıldı.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"CHP'yi tanımak için Arslanköy'ü iyi bilmek gerekir. CHP, 1946 seçimlerini açık oy gizli tasnif usulüyle kazandıktan sonra yetinmemiş gözünü 1947 yılında yapılan muhtarlık seçimlerine dikmiştir. Arslanköy ahalisi Demokrat Partili adayı seçmek istemektedir. Sandık gelir Demokrat Parti'ye oy vereceği bilinenler yaklaştırılmaz. Sandık görevlisi CHP adayının kazanamayacağını görünce hastalandım diyip sandığı karakola götürmek ister. Arslanköy kadınları sandığın başka yere götürülmesine izin vermez. Bu kadınlar Torosların soğuğunda sabaha kadar sandığı bekler. 

Ertesi gün yapılan sayımda 10 kat farkla Demokrat Parti adayı kazanır. CHP'li yöneticilerin itirazıyla seçimlerin yenilenmesine karar verilir. Köye gelen ve başlarında sarhış bir zabitin bulunduğu jandarma ile sandığa ve tecelli eden iradelerine sahip çıkan köylüler arasında nahoş hadiseler yaşanır. Aralarında bebekli kadınların da olduğu çok sayıda Arslanköylü hapse atılır. Sanıklar hakkında idam cezası istenir. CHP bu. Yargılananlar arasında bulunan Elif isminde kahraman bir kadın, hakime 'Rey demek ırz demektir. Reyimizi teslim edek oyumuzu mu teslim edek parmağıyla idama kadar yolu var' diyerek meydan okur. Arslanköylüler 1 yılın üzerindeki yargılamanın ardından beraat eder veya küçük cezalar alır. Ekranları başında bizi izleyenlere sesleniyorum, CHP'yi tanımak istiyorsanız CHP budur. CHP hiçbir zaman sandıktan çıkan iradeye saygı duymamıştır. 

CHP hiçbir zaman milli iradeye saygı duymamıştır. CHP açık oy, gizli tasnifle seçim yapma yoluna gitmiştir. Bunları yapamıyorlar şimdi ama fırsatını bulsalar... Milletimiz hiçbir hakkı gibi iradesini sandığa özgürce yansıtma hakkını öyle kolay almamıştır. CHP 60 yıldır hiç değişmediğini gösteriyor. Biz anayasa değiştirecek güce sahipken partimizi kapatma noktasına geldiler. Bu CHP'nin yöneticileri Ankara'da hakim ve savcılar var dedi.

"CHP GİDEREK MARJİNALLEŞECEK"

Millet sana bu yetkiyi verecek bu CHP partimizi kapatma adımını atacak. CHP yandaşlarıyla yoldaşlarıyla birlikte Cumhur İttifakı'na karşı bir ittifak oluşturdular. Başarılı olamayacaklar. Biz sandığımızı koruduğumuz sürece CHP'nin o sandıktan çıkma şansı yok. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak milletimizle gönül bağını güçlendirdikçe CHP'nin giderek marjinalleşeceğine ve siyasetin denkleminden çıkacağına inanıyorum. İnşallah önümüzeki seçimler CHP'nin devre dışı kalmasının miladı olacak. 

"12 EYLÜL'ÜN MİRASÇILARI VİTRİNE ÇIKIYOR"

CHP, Türkeş ve arkadaşlarını 12 Eylül'de en ağır işkencelere maruz bırakarak idamla yargılayanların mirasçılarını yeniden vitrine çıkarıyor.

"BİR GECE SİZİ DE ARAYABİLİRİM"

Arkadaşlarımız oy verme işleminden en az bir saat önce görev yerinde bulunmalı ve asla görev yerlerini terk etmemeli. Hİçbir sandığı boş bırakmamalıyız. AK Parti tüm sandıklarda üye bulundurma hakkına sahiptir. İstanbul'da il başkanımız bütün sandıklarda sandık kurulu üyelerini belirlediklerini söyledi. Getirdi önüme, rastgele 10-15 tane sandık kurulu üyesini gece 01.00 gibi aradım. Birkaç tanesi hangi sandıkta görevli olduğunu bilmiyordu. Bilenler vardı. Bir de henüz tebliğ edilmedi diyenler var. Bir gece sizi de arayabilirim. Bu işi sıkı tutacağız. Hafife almayacağız.

Oy verilen okullarda ayrı ayrı sorumlularımız olacak. İlçe teşkilatlarımız hukuki yardımdan lojistik desteğe kadar seçim hazırlıklarını yapmış olarak faaliyet gösterecektir. Mİlletimizin sandıktan çıkan iradesinin başımızın üzerinde yeri vardır. Orada bir sıkıntı varsa sorumlusunun sandık değil kendimiz olduğunu kabul etmemiz lazım. Milletle inatlaşılmaz, millete tabi olunur. Sandıkta sıkıntı yaşamışsak milletimizle olan gönül bağımızı sorgulamalıyız.

Burada nişasta bazlı şeker kotalarıyla ilgil imüjdeyi açıklamak istiyorum. Geçen yıl yüzde 5'e düşürdüğümüz nişasta bazlı şeker kotasını yüzde yüzde 2,5'a indiriyoruz. Böylece milletimiz arasında tartışma konusu olan nişasta bazlı şeker kullanımını oldukça düşük bir seviyeye çekmiş oluyoruz. Halkımızın sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşması için üzerimize düşeni yapacağız. 

KÖMÜR İŞÇİLERİNE MÜJDE

Bir başka müjdemiz kömür üretimiyle ilgili. Ülkemizin kömür rezervi 20 milyar tona ulaştı. Hedefimiz rezervin tamamını ülkemize kazandırmak. 7 sahayı daha işletmeye açarak üretimi 18.5 milyon ton artırdık. Manisa Soma'daki kömür madeninde çalışan kardeşlerimize müjde vermek istiyorum. Işıklar bölgesinde sözleşmeler sona ermek üzere. Bu madenler önümüzdeki dönemde Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumumuza ait bir şirket tarafından işletilecektir. Halen bu madenlerde çalışan 2 bin 400 işçimizin tamamı da Türkiye Kömür İşletmelerinin şirketinde kadrolu olarak ve aynı şartlarda maden ocaklarında çalışmaya devam edecektir.

SMA'NIN TÜM TİPLERİ GERİ ÖDEMEYE DAHİL EDİLDİ

Bir başka müjdemiz de SMA hastalarının ailelerine. Bu hastalığın tüm tiplerini geri ödeme sistemine dahil ettik. Bununla ilgili karar komisyonda alındı yakında yürürlüğe girecek. Geri ödeme kararının SMA hastaları ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler