Erdoğan: Sandıkta hırsızlık var. Kimse 14 bin farkla seçimi kazandım havasına girmesin

Erdoğan: Sandıkta hırsızlık var. Kimse 14 bin farkla seçimi kazandım havasına girmesin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.'Usulsüzlükler bazı değil bütünü usulsüz' diyen Erdoğan,'İstanbul'da 13-14 bin farkla seçimi kazandım havasına kimsenin girmesine gerek yok' dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Rusya ile sizlerin de yakından izlediği yoğun bir temas içerisindeyiz. İş birliğimiz her geçen gün artarak devam ediyor. 2010 yılında tesis ettiğimiz üst düzey iş birliği toplantıları aynı şekilde kurumsal bir özellik arz etmek suretiyle devam etmektedir. Bu toplantı Sayın Putin ile yıl başından bu yana üçüncü defa yüz yüze gerçekleştireceğimiz bir görüşmedir. İkili ilişkilerimizi, Suriye meselesini değerlendireceğiz.

Rusya ile ilişkilerimiz tüm alanlarda gelişmeye devam ediyor. Ticaret hacmimiz 26 milyar dolara ulaşmış bulunuyor. Bu rakamın çok daha üzerinde bir potansiyele sahip olduğumuza inanıyorum. Türk ve Rus iş adamlarıyla bu seyahatimizde bir araya geleceğiz, Putin de iş adamlarımıza hitap edecek.

RUSYA İLE VİZE SERBESTİSİ

Vize serbestisi konusu da elbette gündemimizde yer alan önemli bir başlık. Hususi pasaport hamilleriyle, TIR şoförleri için vize muafiyetinin hızlıca hayata geçmesi sonra da tüm vatandaşlarımızı kapsayacak şekilde genişletilmesi amacımız.

"BÜTÜN HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM"

Bütün hazırlıklarımız yapılmış durumda. O sır cümle var ya o sır cümle aynen masadadır. Bir gece ansızın gelmesi gereken ya da gelinmesi gereken yere gelebiliriz. Bu seyahatimizde özellikle ikili görüşmemizde ele alacağımız konulardır. 

NETANYAHU'NUN AÇIKLAMALARI

Netanyahu'nun yaptığı her iş uluslararası hukuka aykırıdır. Her şey yasa dışıdır. BM'nin almış olduğu kararlara da aykırıdır. Amerika'yı arkalarına almak suretiyle bugüne kadar hep bu adımları atmışlardır. Golan ile atılan adımlarda da Batı Şeria ile ilgili adımlarda da bunu görüyoruz. Amerika böyle bir adım atarken BM buna uymuş mudur? Hayır. Sadece aynı takım elbise ile çıkıp Amerika'da basın toplantısı yapmak suretiyle oldu bittiye getirmek istemeleri ve İsrail'deki yapılacak seçimden dolayı böyle bir adım atılması ve Ortadoğu'ya karanlık gelecek hazırlanması kabul edilebilecek bir şey değildir. Batı Şeria, Filistinlilerin topraklarıdır.

SORU: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, İstanbul’da tüm oyların sayılması için YSK’ya başvuracaklarını söylemişti. Değerlendirme alabilir miyiz?

Usulsüzlükler tabi bazı değil, neredeyse bütünü usulsüz. Böyle bir durum olduğu için bu yola başvuruluyor. Daha önce de ifade ettiğim gibi bu işin seçim süreci bitti. Bundan sonraki süreç bunun yargı sürecidir. Yargı sürecinde de bu işin patronajı biliyorsunuz YSK’dır. Burada YSK özellikle tüm siyasi partileri, bu sadece AK Parti’ye ait bir şey değil. Bizler, bize gönül vermiş tüm halkımızın özellikle demokratik haklarını kullanma noktasında onların hukukunu da bizim yine koruma mecburiyetimiz var.

BOŞ ARSALAR ADRES OLARAK GÖSTERİLMİŞ 

 

Çünkü biz burada organize bazı suçların işlendiğini gördük, görüyoruz diyorlar. Bizler de siyasi parti olarak örgütlü bazı eylemlerin yapıldığını tespit etmiş durumdayız. Zaten YSK’ya giderken biz bu belgelerle, bilgilerle hatta hatta televizyon, kamera tespitleri var. Bütün bu tespitlerle beraber nerede, nasıl ne gibi yolsuzluklar yapılmış? Boş arazide, tarlalar adres olarak gösterilmek suretiyle, bundan daha delillendirilmiş bir şey olabilir mi? Bu adımı atacağız. Ortada 320 – 330 bin civarında geçersiz oy var. E bunun sayımını yapamayız diyorsanız o zaman bunun ötesinde bir şey var. yapılabilecek hukuk içerisinde bir şey var. Bizim de YSK’dan beklemek en tabii hakkımızdır. Geçmişte Yalova’da Ağrı’da bunların örnekleri var. Dünyada bırakın itirazları, Amerika’da yüzde 1 gibi bir sıkıntılı oy miktarı olsa bakıyorsunuz erken seçime gidiyor orada. Veyahut da erken demeyeyim, yeniden seçime gidiyor.

SANDIKTA HIRSIZLIK VAR

Şimdi 10 milyonu aşkın seçmenin olduğu İstanbul’da kalkıp da 13-14 bin farkla bir seçimi kazandım havasına kimsenin girmeye de hakkı yoktur. Çünkü İstanbul’da bu işin çok daha huzurlu olabilmesi için burada hakikaten bütün yasal olarak müracaat edilmesi gerekli itiraz mercileri neresidir? İlçe, il seçim kurulu. Bir üstü YSK’dır. Bu itirazlar biter çıkan netice de başımız gözümüz üstüne deriz. Olay bu kadar basit.

Sandıkta hırsızlıklar var. YSK'ya gidiş, sandıktaki örgütlü müdahaleye yöneliktir. Diğeri ise ayrı bir konu. Her iki kanaldan bu yürütülecektir. Temennim odur ki en iyi şekilde ortaya koyarız.

İSTANBUL PANKARTLARI

Yasalara ters bir pankart asılmadıktan sonra kimsenin söyleyecek bir şeyi yoktur. Bazen izliyoruz neden teşekkürler İstanbul megabordlara asıldı diye soruyorlar veya tartışıyorlar. Kariyerleri olan tipler tartışıyor. Bir seçim geçilmiş bu seçimin neticesinde ben genel başkan başkanım İstanbul'daki adayımla birlikte İstanbul halkına teşekkür etmekten daha tabii ne olabilir. Aynı şeyi Bay Kemal adayı ile birlikte asabilir. 

Bütün mesele YSK'nın noktayı koyduğu o son andır. Bunlar bizi çok da rahatsız etmez. Karşı taraf ne kadar rahatsız oluyorsa da bizim İstanbul halkına teşekkür etmekten daha doğal ne olabilir. 11 milyon oyunu kullanıyor o gün bütün hassasiyetiyle gönlünü veriyor. Buna muhalefet de teşekkür eder, biz de teşekkür ederiz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler