Erdoğan: Rezervasyonlarda adeta patlama yaşanıyor

Erdoğan: Rezervasyonlarda adeta patlama yaşanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da kültür sanat hayatının önemli mekânlarından biri olan tarihi Atlas Sineması ile İstanbul Sinema Müzesi'nin açılışında konuştu.

Atlas Sineması açılış hatırası - Amerikalı film yapımcısı Bill Block (Soldan birinci),Jason Statham (Soldan ikinci), Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pervin Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Guy Ritchie (Sağdan ikinci), Jacqui Ainsley (Sağdan birinci)

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Seyahat kısıtlamalarını kaldıran veya hafifleten her yerde, ülkemize yönelik rezervasyonlarda adeta patlama yaşanıyor." ifadelerini kullandı. Erdoğan, AKM ve Galataport'un açılışları için tarih verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un tek başına 50 milyonluk, hatta 100 milyonluk bir turist ağırlama potansiyelini barındırdığını belirterek, "Hiç şüphesiz bunun için hem İstanbul'da hem de ülkemizin her köşesinde tarih, kültür, sanat, tabi güzellik ve insan hazinesi potansiyelimizi harekete geçirmemiz gerekiyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atlas 1948 İstanbul Sinema Müzesinin Açılış Programı'nda yaptığı konuşmada, Beyoğlu Kültür Yolu Projesinin en önemli eserlerinden biri olan bu yapının hayırlı olmasını diledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atlas 1948 İstanbul Sinema Müzesinin Açılış Programı'nda yaptığı konuşmada, Beyoğlu Kültür Yolu Projesinin en önemli eserlerinden biri olan bu yapının hayırlı olmasını diledi.

Türk sineması denilince akla Yeşilçam'ın geldiğini, Atlas Sineması'nın adının da Yeşilçam'da çekilen filmlerle bir devrin sembolü olan ve herkesin gönlünde taht kuran ustalarla özdeşleşmiş bir mekan olduğunu aktaran Erdoğan, aynı zamanda Atlas Sineması'nın Sultan Abdülaziz döneminde 1870'lerde inşa edilen tarihi binasıyla da İstanbul'un en güzel mimari eserlerinden biri olduğunu söyledi.

TÜRK SİNEMASI'NIN DİJİTAL HAFIZA HAVUZU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sinema olarak 1948 yılından beri İstanbullulara hizmet veren Atlas Sineması'nı aslına uygun şekilde, sahnesinden koltuğuna, ses sisteminden fuayesine kadar her şeyiyle yenilediklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Artık bu sinemada gala ve prömiyer gösterimleri dahil sinema sanatının en nadide eserleri seyircisiyle buluşabilecek. Tarihi geçmişi ve modern alt yapısıyla Atlas Sinemamız aynı zamanda yaşayan bir müze de olacak. Türk sinema tarihinin tüm bilgilerini içeren dijital hafıza havuzu da yine bu eserin bünyesinde yer alıyor. Elbette ülkemiz sinemasının kazandığı tüm önemli ulusal ve uluslararası ödüller de burada sergilenecek. Beyoğlu Kültür Yolu Projemizin önemli duraklarından biri olan Atlas 1948 İstanbul Sinema Müzesinin şehrimize ve ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum."

"REZERVASYONLARDA ADETA PATLAMA YAŞANIYOR"

Erdoğan, kültür ve sanat alanında sahip olunan köklü birikimi vatandaşların yanında tüm insanlığın hizmetine sunmanın en başta gelen görevlerinden biri olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu bakımdan dünyada yıldızı giderek parlayan bir ülke olduğumuzun en önemli göstergesi misafir ettiğimiz özellikle yabancı turist sayının 52 milyonu bulmuş olmasıdır. Her ne kadar salgın sebebiyle bu sayıda bir düşüş yaşanmış olsa da normalleşmeyle birlikte çok daha yüksek turist sayılarına ulaşacağımızı biliyoruz. Nitekim seyahat kısıtlamalarını kaldıran veya hafifleten her yerde ülkemize yönelik rezervasyonlarda adeta patlama yaşanıyor. İnşallah hep birlikte yeniden sağlıklı ve bereketli günlere kavuşacağımız vakitler yakındır. İstanbul hep olduğu gibi bugün de en büyük turizm, kültür ve sanat değerimizdir. Bu güzel şehri hala hakkıyla değerlendiremediğimize inanıyorum bir İstanbullu olarak. Tarihi ve tabi güzellikleri, insani zenginlikleri, kültür ve sanat iklimi bakımından İstanbul'la kıyas dahi edilemeyecek yerler çok yüksek rakamlarda turist çekiyor. Bu tabloya baktığımızda İstanbul'un tek başına 50 milyonluk, hatta 100 milyonluk bir turist ağırlama potansiyelini barındırdığını söyleyebiliriz. Hiç şüphesiz bunun için hem İstanbul'da hem de ülkemizin her köşesinde tarih, kültür, sanat, tabi güzellik ve insan hazinesi potansiyelimizi harekete geçirmemiz gerekiyor. Son 18 yılda bu doğrultuda ülkemize önemli yatırımlar yaptık. Kültür, sanat faaliyetlerinin gerçekleştirildiği mekan sayımızı, bu ifade çok önemli, 858'den 4 bin 139'a çıkarırken, etkinlik sayımızı 34 binden 110 bine yaklaştırdık. Bu etkinliklere katılan izleyici sayısı da 114 milyonu buldu. Tiyatrolar, sinemalar, kültür merkezleri, müzeler, ören yerleri, sanat merkezleri, opera salonları, tarihi yapılar gibi nice kültür varlığımız milletimizin ve tüm insanlığın hizmetindedir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkan ana başlıklar şöyle: 

"Artık bu sinemada gala ve promiyer gösterimleri dahil sinema sanatının en nadide eserleri seyircisiyle buluşabilecek. Tarihi geçmişi, modern altyapısı ile Atlas sinemamız aynı zamanda yaşayan müze olacak.

Ülkemiz sinemasının kazandığı tüm önemli ulusal ve uluslararası ödüller de burada sergilenecek. Beyoğlu Kültür Yolu projemizin önemli duraklarından biri olan Atlas 1948 Sinema Müzesi'nin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

"İSTANBUL'U HALA HAKKIYLA DEĞERLENDİREMEDİĞİMİZE İNANIYORUM"

Normalleşme ile birlikte çok daha yüksek turist sayılarına ulaşacağımızı biliyoruz. Ülkemize yönelik rezervasyonlarda adeta patlama yaşanıyor. İnşallah hep birlikte sağlıklı ve bereketli günlere kavuşacağımız vakitler yakındır. İstanbul en büyük kültür, turizm ve sanat değerimizdir. Bir İstanbullu olarak bu güzel şehri hala hakkıyla değerlendiremediğimize inanıyorum. İstanbul'un tek başına 50 milyon hatta 100 milyonluk turist ağırlama potansiyelini barındırdığını söyleyebiliriz. Hem İstanbul hem ülkemizin her köşesinde tarih, kültür, sanat, tabii güzellik ve insan hazinesi potansiyelimizi harekete geçirmemiz gerekiyor.

"TAKSİM CAMİİ ÖNÜMÜZDEKİ RAMAZAN AYINDA HİZMETE AÇILIYOR"

Son 18 yılda bu doğrultuda önemli yatırımlar yaptık. Mekan sayımızı 858 den 4 bin 139'a çıkardık. Etkinliklere katılan izleyici sayısı 114 milyonu buldu. Tiyatro, sinema, kültür merkezleri, müzeler, ören yerleri, sanat merkezleri, opera salonları, tarihi yapılar gibi milletimiz ve tüm insanlığın hizmetindedir. Beyoğlu Kültür Yolu sinemamız yanında Galataport, Galata Kulesi, Galata Mevlevihane'si, Tarık Zafer Kültür Merkezi, Narmanlı Han, Mehmet Akif Ersoy Müzesi, Taksim, Atatürk Kültür Merkezi'ni içeren dev bir merkezdir. Taksim Camii'ni önümüzdeki Ramazan ayına yetiştirmek istiyoruz. Burası da sergi, ibadethanesiyle bir kültür sanat merkezi olarak faaliyetini sürdürecektir. Bugün Emek Sineması şehrimizin kültür sanat faaliyetlerinin en önemli adreslerinden biridir. Mehmet Akif Ersoy'un son günlerini yaşadığı Mısır Apartmanı'nı müzeye dönüştürüyoruz. İnşallah bu müzeyi 12 Mart'ta hizmete açıyoruz.

"GALATAPORT POTANSİYELİ İLE DÜNYA ÇAPINDA BİR PROJEDİR"

Narmanlı Han, İstiklal Tüneli'nin girişinde 1831 yılından beri nice ismi ağırlamış, bölgemiz sembol yapılarından birisidir. Geçtiğimiz Haziran ayında kapılarını açan Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi bünyesindeki tiyatro salonları ve birimleriyle İstanbul'un sanat damarlarından biridir. Galata Mevlevihane'si 1491 yılından beri tasavvuf dünyamıza ışık tutan, kültür ve edebiyat alanında pek çok kimseye ev sahipliği yapan bir yerdir. Bu mekanın şehrimize kattığı değeri tüm insanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. İstanbul siluetinin ayrılmaz parçası olan Galata Kulesi de restore edilerek yeniden şehrimize kazandırdığımız eserler arasında yer alıyor. Galataport tamamlandığında İstanbul'un kültür sanat hayatına ve turizmine çok büyük katkılar sunacak bir atılımdır. Turizm gemilerin yanaşacağı bir yer haline gelecektir. Galataport 25 milyon ziyaretçi, 7 milyon turist, 1,5 milyon gemi yolcusu potansiyeli ile dünya çapında bir projedir.

"HEYECANIM BİRAZ DA BEYOĞLU ÇOCUĞU OLMAMDAN KAYNAKLANIYOR"

Tarihi Tophane Saat Kulesi yıl boyunca pek çok ulusal ve uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapacaktır. Bunları heyecanla anlatırken bir derdim var. Bu mekân benim doğup büyüdüğüm mekân. Bir Beyoğlu çocuğu olarak burada doğdum, büyüdüm ve yetiştim. Dolayısıyla heyecan biraz da buradan geliyor. Nisan ayından itibaren Galataport'un faaliyete geçmesini bekliyoruz. Sadece bu yıl 350 bin yolcu taşıyan 200 gemi Galataport'a demirlemek için rezervasyon yaptırmıştır. Önümüzdeki yıl bu ilginin beş katına çıkacağına inanıyor ve görüyorum. Şehrimizin hala geliştirilmeyi bekleyen nice güzelliklerini de yeni projelerle hizmete alarak İstanbul ve Türkiye için belirlediğimiz tüm hedeflere ulaşacağız. Yapılacak daha çok işimiz olduğunu görüyorum. Tarihi ve kültürel zenginliklerimizi ne kadar iyi korur ve geliştirirsek millet olarak o kadar çok kazanırız. İnşallah önümüzdeki dönemde kültür meselesini önceliklerimizin en başına alarak maddi altyapı atılımlarını güçlü bir içerikle tahkim edeceğiz. Bu duygularla bir kez daha açılışını yaptığımız Atlas 1948 İstanbul Sinema Müzesi'nin hayırlı olmasını diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler