Erdoğan, Melih Gökçek'e Teşekkür Etti

Erdoğan, Melih Gökçek'e Teşekkür Etti

Kuzey Yıldızı Camii ve Külliyesi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür etti.

Pursaklar'da yapımı tamamlanan Kuzey Yıldızı Camii ve Külliyesi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami merkezli bir hayatın teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek'e gayretinden dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Pursaklar ilçesinde yapımı tamamlanan Kuzey Yıldızı Camii ve Külliyesi'nin açılışına katıldı.

"ONLARIN GAYRETİ OLMASIYDI"

Ankara'nın önceki belediye başkanları Melih Gökçek ve Mustafa Tuna'ya teşekkür ederek sözlerine başlayan Erdoğan, "Onların gayretleri olmasaydı Ankara böyle güzel bir mabete kavuşamayacaktı" dedi.

"CAMİLER BETONDAN İBARET DEĞİLDİR"

Camilerin önemine değinen Erdoğan, "Camiler sadece betondan ibaret binalar değildir. Camiler tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakıp hakkın karşısında eşitlendiğimiz, günde beş defa kulluk görevimizi icra ettiğimiz mekanlardır" ifadelerini kullandı.

"CAMİLER ŞEHİRLERE KİMLİK KAZANDIRAN YAPILARDIR"

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Camilerimiz birer ibadethane olmanın ötesinde mimarisiyle, süslemeleriyle bulunduğu mekanla, ismiyle, medeniyetimizin farklı özelliklerini yansıtan mimari eserlerdir. Hepsinden önemlisi camilerimiz inşa edildikleri şehirlere kimlik, kişilik ve karakter kazandıran yapılardır. İstanbul'u Sultanahmet'siz, Edirne'yi Selimiye'siz, Bursa'yı Ulu Cami'siz düşünemeyiz.

"YAPAY DUVARLAR ÖRMEMELİYİZ"

Camilerin süsü cemaatidir. Çocuklarımızın neşesi, gençlerimizin heyecanıyla dolmayan bir cami mahzun ve öksüz kalmış demektir. Çocukların gelmediği, hanımların sahip çıkmadığı camiler ne kadar muhteşem olurlarsa olsun boynu bükük kalmaya mahkumdur.

Cami merkezli bir hayatı özendirmemiz, teşvik etmemiz gerekiyor. Gençlerimizin kalplerini camilere ısındıracak faaliyetler düzenlemeliyiz. Genç kuşaklar ile camilerimiz arasında yapay duvarlar örmemeliyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler