Erdoğan: ''Melih Gökçek Benim Dava Arkadaşım,Beraber Yürüyeceğiz'

Erdoğan: ''Melih Gökçek Benim Dava Arkadaşım,Beraber Yürüyeceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'deki grup toplantısında Cumhur İttifakı,Fırat'ın doğusu ve Kaşıkçı cinayeti ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu,ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'deki grup toplantısında Cumhur İttifakı,Fırat'ın doğusu ve Kaşıkçı cinayeti ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu,ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'Melih Gökçek Dava Arkadaşım,Beraber Yürüyeceğiz'

Erdoğan, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in 2019 Mart yerel seçimlerinde MHP'den aday olacağı iddialarıyla ilgili, "Melih Bey benim 94'ten beri yol ve dava arkadaşım. Bundan sonra da beraber gideceğimizi zannediyorum" ifadesini kullandı.

Ankara kulisleri geçtiğimiz hafta eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yerel seçimlerde MHP’den aday olması için teklif götürüleceği haberi ile çalkalanmıştı. Haber MHP kaynakları tarafından da doğrulandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gökçek'in adaylığıyla ilgili iddialara dün verdiği yanıtta, "Sayın Gökçek'e herhangi bir önerimiz olmamıştır. Aday olmak istiyorsa o da ayrı bir konudur, MHP'ye şeref kazandırır" demişti.

Bahçeli'ye yanıt veren Gökçek de, "Sayın Bahçeli, sözleriyle beni onore etmiştir, teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine revizyonu ve bakanlıkların bölünmesi iddialarına, "Böyle bir şey gündemimizde yok" yanıtını verdi.

Kaşıkçı Cinayeti İle İlgili Ne Dedi?

Erdoğan Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin, "Bu cinayet konsolosluk binasında işlenmiş olabilir fakat unutulmamalı, burası Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırları içindedir.' dedi.

'Biz sınırlarımızda işlenen cinayeti araştıracak, gereğini yerine getireceğiz. Suudi Arabistan yönetiminden bundan sonra meselenin tüm sorumlularını ortaya çıkarmalarını ve hukuk üzerinde gereken cezalara çarptırılmalarını bekliyoruz.Cinayetin anlık hadiseden kaynaklanmadığına, planlı olduğuna dair güçlü emareler bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Fırat'ın Doğusuna Da 'Bir Gece Ansızın Gelebiliriz!'

Erdoğan'ın grup toplantısı konuşmasında ise Fırat'ın doğusu gündemdeydi. Cumhurbaşkanı,plan aşamasından fiiliyat aşamasına geçileceğinin altını çizdi,terör yapılanmasını çöketmede kararlı olduklarını vurguladı. Sözleri ise şöyleydi:  "Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasını çökerteceğiz. Bu konuyla ilgili planlarımızı hazırlıklarımızı tamamladık. Fiili müdahalemizi başlattık. Yakında daha kapsamlı ve etkili operasyonlarla terör örgütünün tepesine tepesine bineceğiz. Hep söylediğim gibi bir gece ansızın gelebiliriz"

Cumhur İttifakı Sona Erdi : 'Herkes Kendi Yoluna!'

Cumhur İttifakı'nın ise sona erdiğini açıkladı : 'Ülkeyi ve milleti sevmek çocuklarımızı buna uygun bilgi, beceriyle donatmakla olur. Bunun için artık bu tür meselelerdeki görüş farklılıklarının Cumhur İttifakı'na gölge düşürmesine izin vermemeliyiz. Biz bu ittifakın ruhuna zarar verecek hiçbir işin içinde olmadık, olmayız. Milletimizin emaneti olan Cumhur İttifakını günlük siyasetin üzerinde tutmak istedik. Gördük ki MHP farklı bir tercih yaptı. Madem 'Biz yolumuza' diyorlar, biz de 'Herkes kendi yoluna' deriz. 

Siyasi ayrılıklardan kastı,af çıkarma ve Andımız kararı konusundaydı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler