Erdoğan Arka Kanallardan İsrail İle Konuştu

Erdoğan Arka Kanallardan İsrail İle Konuştu

İsrail ve Türkiye, iki ülke arasındaki tamamen kopmuş diplomatik bağları tamir etmek için ‘arka kanallardan’ konuşmalara başladı.

İsrail ve Türkiye, iki ülke arasındaki tamamen kopmuş diplomatik bağları tamir etmek için ‘arka kanallardan’ konuşmalara başladı.

Jerusalem Post ve Times of Israel haber ajanslarının bildiridiğine göre, ‘İsrail ve Türkiye, İran’ı Suriye üzerinde hakimiyet kurmasından ortak endişe ve çıkara sahip.’ Mayıs ayındaki Gazze sınırı çatışmalarından sonra kopma sürecine giren iki devlet ilişkilerinin, ‘canlanacağı’ belirtiliyor.

Yedioth Ahronoth’a göre, konuşmalar verimli geçerse,Yahudi tatil sürecinden sonra iki hükümet de büyükelçiliklerini tekrar açacak.

İki Jet Uçağı, Konuşmaları Başlatma  Yolunda

 

Bir İsrailli bir Türk iki jet, Pazar günü,Ürdün-Amman üzerinden geçerek Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Abu Dhabi’ye indi. Bu uçuşların konuşmaları başlatmak amacıyla düzenlendiği iddia edilse de, iki hükümetten de onaylama gelmedi.

Türkiye, geçtiğimiz haftalarda ekonomik ateşelerini İsrail’e geri göndermişti.

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Tzipi Hotovely , “Türkiye, bölgede önemli bir ülke. Lideri (Erdoğan) İsrail liderliğine ve hareketlerine karşı çok büyük suçlamalarda bulunmuş olsa da, biz de yeterince karşılık verdik.“Erdoğan gibi kan döken bir liderin ve bir acımasızın bize ders veremeyeceğini” söyledik” dedi. Bu sözleri, her iki tarafın da 'ödeştikleri' ve ilişkilerde 'yeni bir sayfa açacakları' şeklinde yorumlandı.

Mayıs ayından beri, İsrailli diplomatların, ‘İlişkilerimiz düzeltilemeyecek düzeyde değil.’ şeklinde ‘sitem ettikleri’ belirtildi.

İsrail basınında ise, ‘Arka Kanallardan’ başlatılan konuşmaların sebebinin, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz olduğu ima edildi. Türk lirasının değerinin düşmesi sonucu, Türkiye’nin bu çareye mecbur kaldığının altı çizildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler