Erbakan Ölümünün 10'ncu yılında anıldı

Erbakan Ölümünün 10'ncu yılında anıldı

Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ​vefatının 10. yılında Ayasofya'da ve mezarı başında düzenlenen törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti 54. Hükümeti Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ​vefatının 10. yılında Ayasofya'da ve mezarı başında düzenlenen törenlerle anıldı.

Eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan için dün akşam Erbakan Vakfı tarafından Ayasofya-ı Kebir Cami-i Şerifi'nde Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua programı düzenlendi. Programa TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da katıldı. Şentop bir süre Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ve camideki görevli imam hatiplerle sohbet etti. Yatsı namazı sonrası sona eren programa Erbakan'ın ailesi, sevenleri, parti ve vakıf üyeleriyle vatandaşlar katıldı.

Erbakan'ın oğlu Dr. Fatih de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Milli görüş lideri, 54. Hükümet Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı vefatının 10. Sene-i devriyesinde, Ayasofya-i Kebir Camii'nde Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua ile andık. Mekanı cennet, makamı âli olsun" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının 10. yılında anma mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabıdan yaptığı paylaşımda, "Mücadeleyle geçen ömrünü öğrenmeye, öğretmeye, hizmet etmeye, bu ülkenin ufkunu genişletmeye adayan bir büyük ilim, devlet ve siyaset adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı ahirete irtihalinin 10. yılında rahmetle, hürmetle yad ediyorum." ifadelerini kullandı.

ŞENTOP: TÜRKİYE'NİN BUGÜN TAŞINMASINDA ÖNCÜLÜK ETMİŞTİR

Eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan bugün de Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un katılımıyla Merkezefendi Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Şentop, mezarlıktaki anmanın ardından yaptığı açıklamada "Zor zamanlarda siyaset yapmanın, özellikle Milli Görüş siyaseti yapmanın çok zor olduğu bir zamanda bunu başarıyla taşımış ve Türkiye'yi bugünlere getiren bir anlayışın öncülüğünü yapmıştır. Hizmetleri sadece kendi yaptıklarıyla değil, yetiştirdikleri insanlarla ve Türkiye'ye sunmuş olduğu ufukla, projelerledir. Aynen isminde olduğu gibi necmüddindir, yani dinin yıldızıdır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler