Enis Berberoğlu yeniden tutuklandı

Enis Berberoğlu yeniden tutuklandı

Milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu, yargılandığı davada 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçtiğimiz gün, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda milletvekilliği düşürülen ve yargılandığı davada, ‘siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklamak’ suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası alan ve Yargıtay tarafından cezası onanan CHP’li Enis Berberoğlu, Bakırköy’deki evinde gözaltına alındı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Berberoğlu, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklanan Berberoğlu, Maltepe L Tipi Cezaevi’ne gece saatlerinde güvenlik önlemleri eşliğinde getirildi.

TESLİM OLACAĞINI AÇIKLAMIŞTI 

Berberoğlu, TBMM’de aldığı hapis cezası Genel Kurul’da okunup, milletvekilliğinin düşürülmesi kararı alındığında CHP Genel Merkezi’ndeydi. Kararın hemen ardından yaptığı açıklamada Berberoğlu, yakın zamanda cezaevine teslim olarak, kalan 18 aylık cezasını yatacağını söylemişti.

Cezaevinden tahliye olduğu dönemde de “bu bir teneffüs” açıklaması yaptığını hatırlatan Berberoğlu, “Dolayısıyla bu karar benim için sürpriz olmadı, şaşkınlık yaratmadı” ifadelerini kullanmıştı.

HDP’Lİ İSİMLER TUTUKLANDI

TBMM Genel Kurulu’nda, cezaları onanan ancak Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) dosyaları henüz karara bağlanmamış olan HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğlulları ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in de milletvekillikleri düşürülmüştü.

Alınan bu kararın ardından HDP’li Farisoğlulları ve Güven de gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmişlerdi. Diyarbakır’da gözaltına alınan HDP’li Musa Farisoğulları ile Leyla Güven, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler