Enflasyon beklentisi TCMB tahmininin üst bandına yaklaştı

Enflasyon beklentisi TCMB tahmininin üst bandına yaklaştı

Merkez Bankası'nın bugün yayınlanan beklenti anketinden çıkan sonuçlara göre piyasanın enflasyon beklentisi bankanın tahmin aralığının üst bandına yaklaştı

Piyasanın yıllık enflasyon beklentisi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) enflasyon tahmin aralığının üst bandına yaklaştı.

TCMB tarafından Cuma günü açıklanan Ağustos ayı beklenti anketi istatistiklerine göre piyasanın cari yıl sonuna ilişkin enflasyon beklentisi yüzde 10.22'den yüzde 10.82'ye yükseldi.

Anket sonuçlarına göre 60 katılımcının (Önceki anket 57 katılımcı) yıl sonu TÜFE'de en yüksek beklentisi yüzde 13.00 ile değişmezken, en düşük beklenti bir önceki anket dönemine kıyasla yüzde 7.40'tan yüzde 8.90'a yükseldi.

Merkez Bankası'nın bu yılın üçüncü enflasyon raporuna göre banka, enflasyonun 2020 yılı sonunda yüzde 70 olasılıkla yüzde 6.9 ile yüzde 10.9 aralığında (orta noktası yüzde 8.9) gerçekleşmesini bekliyor.

 

Ayrıca, katılımcıların yıl sonu Dolar/TL beklentisi 7.0188'den 7.3428'e çıkarken, 12 ay sonrası dolar/TL beklentisi de 7.2580'den 7.6751'e yükseldi.

Enflasyon beklentileri yükselirken, piyasanın dikkati 20 Ağustos Perşembe günü toplanacak olan Para Politikası Kurulu (PPK) üzerinde olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler