Emekli maaş farkları açıklandı! Memur emeklisi zamlı maaşları yatıyor!

Emekli maaş farkları açıklandı! Memur emeklisi zamlı maaşları yatıyor!

Memur emeklilerinin maaşları bugünden itibaren hesaplara yatacak. Peki enflasyon rakamlarına göre hangi memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisi ne kadar maaş alacak? Detaylar haberde..

3 Milyon memur emeklisi enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte hesaplarına yatacak miktarı merak ediyor. Maaşlarını 1-5 Ocak’ta çeken emeklilerin zam farkı 25 Ocak tarihinde yatacak. Memur emeklisi maaşlarına enflasyon verilerinden sonra aylık yüzde 10.7, SSK ve Bağkur emekli aylıkları da yüzde 10.19 oranında artacak. Yapılan zamlarla birlikte en düşük memur maaşı 3.133 TL’den 3.468 TL’ye yükselecek. Peki SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin maaşları ne zaman ödenecek?

SSK EMEKLİLERİ AYIN 17'SİNDEN İTİBAREN ALACAK

SSK’lı emekliler 17 Ocak Perşembe gününden itibaren zamlı maaşlarını çekmeye başlayacak. Yani ilk zamlı emekli maaşını SSK’lılar alacak. Bağkurlu emekli de 25 Ocak ile 28 Ocak itibarıyla zamlı yeni maaşlarına kavuşacak.

EN AZ 230 TL ZAM!

Memur emeklileri maaşlarını 1-5 Ocak tarihleri arasında aldı. Bu maaşlara hem enflasyon farkı hem de zam yansıtılmadı. Bir başka deyişle memur emeklileri ile vazife malulü, dul ve yetimler 1-5 Ocak’ta zamlı maaşlarını alamadı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bu gruptaki hak sahiplerinin zam farklarını 25 Ocak’ta banka ve PTT hesaplarına yatıracak. En düşük memur emekli maaşı 2.149 TL'den 2.379 TL'ye yükselecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler