Elveda Tanık yazdı: Bu görevler neden veriliyor?

Elveda Tanık yazdı: Bu görevler neden veriliyor?

Ngazete yazarı Elveda Tanık'ın yeni yazısı...

Eski adı her ne kadar değiştirilmiş olsa da, birçok kişi tarafından hala GATA (Gülhane Askeri Harp Akademisi) olarak bilinen  hastanenin başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Ali  Edizer’ in, çok eşliliği savunan ve Medeni Kanunun kaldırılmasını isteyen açıklamaları nedeniyle eleştirilerin odağına oturdu.

Bu zatın daha önce da  giyim kuşamla ilgili arap elbisesine benzer bir kıyafet giyerek,  pantolonu eleştiren açıklamaları da ortaya çıktı. Bu pantolonla ilgili  o cübbeli denen zatında açıklamaları vardı.

Giyim kuşamlarına bakıldığın da, haklarında işlem yapılan büyücülük yapan adamların kıyafetlerine benziyor. Bu doktor olacak zatı öyle bir makama getirmek için ne gibi becerisi vardı? Adam doktorluktan çok başka işlerle uğraşıyor. 

Adamın geçmişine baktığında, birçok görevin dışında  geçmişte Sağlık Bakanının  özel kalem müdürlüğünün yapmış.  Doktor olan birisi özel kalem müdürü olur mu? Özel kalem müdürlüğünü her kes yapabilir. Hekim sıkıntısı olan günümüzde doktor olan birisinin asıl mesleğinin dışında görevlendirilmesi normal midir? Sekiz ay  gibi uzun bir zaman dilimi özel kalem müdürlüğü yaptıranın “o zaten normal değildi” gibi açıklamaları çok normal mi? Madem normal değildi  adama sormazlar mı, niye sekiz ay özel kaleminde görev yaptırdın?

Medeni Kanunun kaldırılmasını isteyen bu zatın sadece görevden alınması değil, doktorluk görevinin iptal edilmesi ve Anayasal düzeni yıkma girişiminden dolayı yargılanması gerekir. Asıl sorun onu oraya o görev kim atadı? Onu oraya atayan o sorumluluktan kurtulamaz! Devlet kurumlarına atanacaklar, araştırılmadan, incelenmeden, liyakatlı olup olmadığı olmadığına bakılmadan atanamazlar. 

GATA gibi bir hastaneye Başhekim Yardımcılığına atanan bir doktorun çok eşliliği savunan “ boşanmak yerine , ikinci eş alın” açıklaması normal midir? Kadınlar çarşıdan pazardan alınacak elma armut mudur? İşin garibi bu aşağılanmaya, itibarsızlaştırılmaya kadınların sessiz kalmalarıdır. Gerçi iktidarın kadın milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisinde “AKP iktidara gelene kadar kadının adı mı vardı?” diye açıklama yapmıştı. O öyle düşünebilir ama bu doktor olacak zat gibi karanlık emelleri olan bazı kişiler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara vermiş olduğu hakları elinden almak için kadınların adını yok etmeye çalışıyor olabileceğini göz ardı etmemek gerekir. Bu zat ve bunun gibi kişilerin sağlık sistemi içinde yer aldığını düşündüğünüzde hastaneye muayene olmak için gönül rahatlığıyla gidilebilir mi? Karanlık zihniyetteki bazı doktorların olabileceği  düşüncesi bile insanı tedirgin etmeye yetiyor.  Hastaneye giderken acaba art niyetli birisinin eline düşecek miyim endişesi görevini layıkıyla yapan doktorları da zat altında bırakacağından, bu zatın ve bunun gibi olanlar varsa onlarında tespit edilerek doktorluk mesleğinden derhal el çektirilmesi gerekir.

Yok efendim sağlık sisteminde şu tarikat varmış, bu cemaat varmış söylemleri gerçekten endişe verici bir durumdur.  Bunlar için muhalefetin bir derdi var mı? Sadece seçimlerde ittifak derdine düştüler. Ama  hiç kimseyle seçim ittifakı yapmayacağını açıklayan YENİLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÖZTÜRK YILMAZ seçimi kazanarak özenle seçtiği ekibiyle iktidara gelecek ve bu liyakatsız atamaların önünü keserek devletin bütün kurumlarında güveni tekrar tesis edecektir.

 

Elveda Tanık

elvedatan@gmail.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler