Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

ELMA DERSEM ÇIK, ARMUT DERSEM ÇIKMA

Şimdi size de yaranılmıyor diyecekler. Sokağa çıkma yasağı istiyordunuz alın işte. Ya bunun bir planlaması olmaz mı? Hafta sonu havanın güneşli olacağı ve “hiçbir şeyden korkmayan “aziz milletimizin kordon boylarını, sayfiye yerlerini, parkları, bahçeleri dolduracağı zaten belli. Saat 19 civarında geleneksel olarak yaptığı basın toplantısında sağlık bakanına sokağa çıkma yasağı sorusu soruldu. O da klasik cevabını verdi. Mesafe izolasyon temas..

Sonra ne oldu? Gece yarısına iki saat kala haber kanalları alt yazı geçti: 31 ilde sokağa çıkma yasağı. Ve de herkes sokağa fırladı. Bugüne kadar verilen tüm emekler boşa gitti. Hadi cumhurbaşkanı böyle bir karar aldı, açıklarken ekmek de olacak., su da olacak.. şuralar açık olacak ..bunlar sokağa çıkabilecek desenize. Aziz Nesin’lik durumlara sebebiyet vermesenize. Nerde? Belediye başkanları bile kararı televizyonlardan öğreniyor. Gülse Birsel ancak yazabilir bu kadar güzel bir komedi filmi senaryosunu. Ya da rahmetli Levent Kırca.

Gün ve gün alınan kararlar da tutarsızlığını sürdürüyor. Misal 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı kondu. Sonra “Çalışan 20 yaş altındakiler çıkabilecek” dendi. “Özürlü çocuklar çıkabilecek “dendi. Misal taksilere bir gün tek, bir gün çift plaka ile çalışma getirildi. Özel araçlar harıl harıl taksi gibi çalışıyor. Bu kurulan kurullar –bilim kuruluna yeni yeni kurullar eklendi biliyorsunuz – ne işe yarıyor insan merak etmeden duramıyor.

Sokağa çıkma yasağı da “buna serbest”, “şuna serbest” olarak sulanmaya doğru gidiyor. Ana arterler dışında sokak aralarında çoğu kişi de sokakta. Açık bakkal var açık.. Girdim “Yasak değil mi?”  diye sordum. “Ekmek dağıtacaksanız, açabilirsiniz dediler” diyor ve ekliyor “Fırından 10 tane kadar ekmek aldım, dağıttım. Şimdi artık ne istenirse satıyorum”

Sosyal medya da yıkılıyor doğal olarak Birkaç örnek..

“Dün akşamki kaosta ekmek alamayıp gazoz alan arkadaş gazoza ekmek banmak için dağıtımı bekliyor”

“Maslow İhtiyaçlar Hiyerarşisi: Coca Cola, Soğan, Luppo”

“Duyduğu ani bir haberle ne alacağını bilmeden markete koşmak ve markette kendini kola alırken bulmak”

“Biz bize yayarız Türkiyem”

“Çok sokağa çıkma ve yokluk yaşadım. Hiç halkın yağ tüp kuyruğunda ana avrat tekme tokat birbirine girdiğini hatırlamıyorum”

Bunlar bir yerde güvensizlikten kaynaklanıyor. Sağlık Bakanı “şeffafız” diyor kimsenin inandığı yok. “Yalandır bu sayılar “cevabı“ Marketlere hücum olmasın diye kararı geç açıkladık “diyen İçişleri Bakanı adeta yemin ediyor sokağa çıkma yasağı pazar akşamı bitecek diye.” Yok, yok uzatır bunlar” cevabı.

Durum saklambaç oyunundaki “Elma dersem çık, armut dersem çıkma ”ya gidiyor gibi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.