El yapımı ve özel tasarım ayakkabılara yabancı ilgisi

El yapımı ve özel tasarım ayakkabılara yabancı ilgisi

Rusya’dan ABD ve Avrupa’ya kadar 60 ülkeden alım heyetlerinin ağırlandığı fuarda, yabancılar özellikle el yapımı ve özel tasarım ayakkabılara ilgi gösteriyor.

Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı (AYMOD), ayakkabı ve saraciye sektörüne yön veren 1.000’in üzerinde markanın katılımı ile CNR EXPO Yeşilköy’de başladı. Bu yıl 61’inci kez düzenlen fuarda, kadın-erkek ayakkabısından, çocuk ayakkabılarına kadar klasik, spor, el yapımı binlerce yeni model görücüye çıkarıldı.

CNR Holding organizasyonunda Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) desteğinde 60 bin metrekare alanda gerçekleştirilen fuar, 6 Nisan’a kadar ziyaretçilerine açık olacak. Fuarda, Rusya’dan ABD ve Avrupa’ya kadar 60 ülkeden alım heyeti ağırladıklarını belirten Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Abdulsabur Endican şöyle konuştu:

“Bu yıl sektörümüzün ihracattan yana şansı açık görünüyor. Geçtiğimiz yıl 888 milyon dolar olan ihracatımızı bu yıl 1 milyar 250 milyon dolara ulaştırmayı hedefliyoruz. 2019’un ilk iki ayında 180 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Dünyanın dört bir yanından alıcıları AYMOD’da ağırlıyoruz. Sektörümüz ağırlıklı olarak satışlarını bu fuarda yapıyor. Ayakkabı sektörü sıkıntılı dönemini atlattı. AYMOD ile tam gaz yolumuza devam ediyoruz. Aynı zamanda AYMOD dünyada ayakkabı sektöründe kış ayında düzenlenen son fuar olması açısından da önem taşıyor. Ayakkabı üretiminin yüzde 90’ını elinde bulunduran İstanbul, İzmir, Konya, Adana’dan fuara katılan üreticiler başta olmak üzere ayakkabı üreticilerimizin tamamı bu fuara çok iyi hazırlandılar. Bunun karşılığını da alacaklarına inanıyoruz.”

AYMOD’dan 300 milyon dolar yeni sipariş bekleniyor

CNR Holding İcra Kurulu Başkanı Ali Bulut da fuarın sektör ihracatına önemli oranda katkı sunduğnu belirterek, şunları söyledi: “AYMOD’da 300 milyon dolar yeni sipariş almayı hedefliyoruz. Fuarda, sektörün ihracatını artırmak en öncelikli hedefimiz. CNR olarak Türkiye’de global ticaretin merkezi konumundayız. Bu sebepten dolayı, tüm fuarlarımız gibi AYMOD Fuarı da bizim için büyük önem taşıyor. 450’nin üzerinde firmanın katılımı ile düzenlediğimiz fuarımızda 1.000’den fazla alım heyetini ağırlayacağız. Bu yıl tüm ekibimizle özellikle yabancı ziyaretçinin yoğun olması için önemli bir mesai harcadık. Buna bağlı olarak fuarda yabancı ziyaretçi rekoru kırmayı hedefliyoruz. Fuarımıza yüzde 30’u yabancı olmak üzere, 30 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz.”  

15 bin liralık çanta Ukrayna ve Arap ülkelerinden ilgi görüyor

Fuar, Inuovo Lota, Hammer Jack, Twigy, United Colors of Benetton, Cabani, Lapinta

başta olmak üzere, Ridge, Camuzares, Genio, İlvi, Bulldozer, Topbaş United, Sigotto Prend, Secret Zone, Ferudun Kundura, Poletto, Sofia Baldi, Molyer; Vicino ve Sherlockson gibi sektörün önde gelen 450’nin üzerinde ayakkabı üretici firmasının 1.000 markası en yeni modellerini AYMOD’da sergiliyor. Fuarda el yapımı ürünlerin yanı sıra özel tasarım ayakkabılara ilgi büyük oldu. Özellikle Rusya, ABD ve Avrupa Ülkeleri özel tasarım ayakkabıları tercih ediyor. Ayakkabının yanı sıra cüzdan, kemer, çanta gibi saraciye ürünlerinin de dikkat çektiği fuarda,15 bin liralık çanta,  Rusya, Ukrayna ve Arap ülkelerinden yoğun ilgi görüyor.  Fuarda, 2019-20 Sonbahar-Kış sezonunun en yeni modelleri yerli ve yabancı sektör alıcılarının beğenisine sunuluyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler