El Yapımı Antenle 32 Bin Işık Yılı Uzaktaki Magnetarı Keşfetti

El Yapımı Antenle 32 Bin Işık Yılı Uzaktaki Magnetarı Keşfetti

Samanyolu'ndaki gizemli ve hızlı radyo dalgası patlamasının kaynağını belirlemek için metalden yapılmış bir ekipman kullanıyor!

Samanyolu'nun dışında sık görülen bir olay olsa da gökbilimcilerin bu patlamaların galaksimizde ne sıklıkla meydana geldiği konusunda hiçbir fikri yok.

Gökbilimci, "Bu beş yılda bir olabilir veya her yıl birkaç defa tekrarlayabilir" diye açıkladı.

Çalışmanın bir parçası olmayan Cornell Üniversitesi Shami Chatterjee'ye göre galaksimizde bu magnetarlardan belki bir düzine kadar var.

Bunun nedeni muhtemelen çok genç yıldızlar olmaları ve Samanyolu'nun diğer daha uzak galaksiler kadar düzenli yıldız patlamaları ile aynı olmamasıdır.

Bochenek, bir saniyeden daha kısa bir sürede gerçekleşen bu patlama, güneşimizin bir ayda ürettiği aynı miktarda enerji içeriyordu ve yine de bu, galaksimizin dışından tespit edilen radyo dalgası patlamalarından çok daha zayıf.

Gökbilimciler, bu radyo dalgası patlamalarının bizim için tehlikeli olmadığını, galaksimizin dışından gelenler için bile tehlikeli olmadığını söyledi.

Bilim adamları, bunların galaksimizin dışında günde 1000 defadan fazla gerçekleşebilecek kadar sık ??oluştuğunu belirtiyorlar. Samanyolu'nun dışında sık görülen bir olay olsa da gökbilimcilerin bu patlamaların galaksimizde ne sıklıkla meydana geldiği konusunda hiçbir fikri yok.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler