Ekrem İmamoğlu, Financial Times'a konuştu!

Ekrem İmamoğlu, Financial Times'a konuştu!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimdeki zaferin ardından Financial Times'a konuştu. İmamoğlu, Erdoğan hakkındaki soruya dikkat çeken bir yanıt verdi.

Yerel seçimlerin ardından üçüncü kez mazbatasını alan ve yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, geride kalan seçimlerle ilgili Financial Times'a mülakat verdi.

İmamoğlu, seçimi değerlendirdiği mülakatta AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yönetimine ilişkin düşüncelerini de paylaştı.

"ERDOĞAN'IN BAŞ MUHALİFİ"

Financial Times, İmamoğlu hakkında, "Yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi, Türkiye'nin canlanan muhalefetine güçlü bir coşku dalgası gönderdi ve İmamoğlu'nu, Erdoğan'ın baş muhalifi olarak pekiştirdi" yorumuna yer verildi.

"HER ŞEY ONUN ELİNDE"

FT'ye yaptığı açıklamada İmamoğlu, 31 Mart'ta Erdoğan'ın "mesajı almaması ve aynı şeyleri yapmaya devam etmesi" halinde "siyasi ömrünün kısalacağı" uyarısında bulunarak, "Her şey onun elinde" dedi.

Ekrem İmamoğlu, AKP'nin seçimlerde yurt genelinde yaşadığı hezimetin, "seçmenlerin, Erdoğan'ın devlet kurumları üzerindeki sıkılaşan kontrolünü reddettiğinin açık bir göstergesi" olduğunu belirtti.

"BU SEÇİM SONUÇTA BÜTÜN BU YÖNTEMİ, UYGULAMAYI REDDETMİŞTİR"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi:

"İstanbul'daki bir kurum müdürünün bile mevcut yetkisini siyasi talimat olmadan kullanamadığı bir rejime, bir sisteme dönüştü. Bu da bize tek bir kişinin iradesini yansıtan bir devlet yapısı sunuyor. Buna tırnak içinde otoriter rejim diyebiliriz. Ama bence bu seçim sonuçta bütün bu yöntemi, bütün bu uygulamayı mahkum etmiştir, reddetmiştir"

"BU ASLA SADECE İSTANBUL SEÇİMİ DEĞİLDİ"

İmamoğlu, "Bu asla sadece İstanbul seçimi değildi, Cumhurbaşkanının (kendisini) muhatap ilan ettiği bir seçime dönüştü" diye ekledi.

"KORKACAK OLAN KİŞİ ERDOĞAN OLABİLİR"

İmamoğlu, hakkındaki yasal süreçlerden endişe duyup duymadığı sorusuna, "Korkacak olan kişi Erdoğan olabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler